Андрій Табалов: міська рада сьомого скликання найпрозоріша у своїй діяльності

Середа, 9 жовтня 2019 10:04

Особливості організації діяльності постійної депутатської  комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища обговорювалося у сесійній залі міської ради Кропивницького у вівторок, 08 жовтня.

Своє незадоволення роботою голови комісії Олександра Шамардіна висловив у власній заяві депутат Олександр Цертій. На його думку, комісія працює не достатньо прозоро, на її засідання не запрошуються депутати при розгляді питань землевпорядкування на конкретних округах, відповідно значно збільшилася кількість резонансних проектів рішень, внесених на розгляд міської ради.  Депутат також поставив вимогу про звіт голови комісії за  проведену роботу.

У свою чергу, секретар міської ради Андрій Табалов відзначив, що всі голови постійних депутатських комісій міської ради щороку тримають у сесійній залі звіт про свою діяльність, робити це частіше — марнування часу, який можна витратити на розгляд тих же питань землевпорядкування, рішення по яким з нетерпінням очікують кропивничани. За словами посадовця, на затягування розгляду земельних питань йому, міському голові та його профільному заступнику на особистих прийомах постійно скаржаться кропивничани. Щодо рівня прозорості при розгляді земельних питань, то, за словами очільника депутатського корпусу, за нинішньої каденції міської ради він вищий, ніж будь-коли. Варто відзначити, що засідання транслюються в онлайн режимі, і спостерігати за їхнім перебігом можуть  і депутати, і всі зацікавлені.

- Саме за ініціативою голови комісії Олександра Шамардіна було запроваджено онлайн трансляції засідань, створена сторінка у соціальних мережах, де регулярно висвітлюється конкретна робота комісії. Запрошення на засідання  здійснюють  відповідальні працівники управління апарату міської ради.  Вони ж надсилають графік засідань комісії та матеріали для вивчення, - зазначив Андрій Табалов. – Я відразу надаю доручення керівнику управління апарату ради забезпечити запрошення всіх депутатів, у разі розгляду земельних питань на закріплених за ними округах. Якщо це сприятиме підвищенню якості і оперативності підготовки проектів рішень – необхідно робити. Обов’язково відслідкуємо зворотній зв’язок.

Секретар міської ради також акцентував увагу на тому, що останнім часом депутати міської ради все частіше використовують земельні питання як інструмент для маніпуляції громадською думкою. І, чим ближче вибори, тим частіше у сесійній залі лунають слова “дерибан” і “корупція”.

- Моє завдання, як секретаря міської ради - організувати процес оперативного розгляду питань, а завдання депутатів - не гальмувати цей процес, а максимально детально знайомитися із проектами рішень і голосувати за них на власний розсуд, - наголосив Андрій Табалов. – Приходьте на засідання комісій, дивіться, працюйте, ставте питання.

Депутатський корпус не підтримав Олександра Цертія. За вимогу звіту Олександра Шамардіна проголосували 15 депутатів.

- Звітувати голові комісії потрібно раз на рік, як і затверджено прийнятими нами рішеннями. Все решта – це піар, - відзначив у відповіді опоненту Олександр Шамардін.

Усі новини