Андрій Табалов: навіть за умов карантину проект «Громадський бюджет – 2020» у Кропивницькому буде реалізований

Середа, 27 травня 2020 16:42

Сьогодні, 27 травня, відбулося засідання координаційної ради з питань громадського бюджету міста Кропивницького під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова.

- Від 2017 року, за період існування конкурсу громадського бюджетування, тисячі кропивничан мали добру можливість переконатися у його ефективності. Мешканці міста перестали бути спостерігачами, а стали активними учасниками змін власного життя. Навіть в умовах COVID-19 громадський бюджет повинен продовжувати задовольняти потреби мешканців Кропивницького, - наголосив Андрій Табалов, - Сьогодні ми зібралися для вирішення питань, які повинні допомогти зберегти всі досягнення, отримані від впровадження громадського бюджетування в нашому місті та не втратити довіру серед кропивничан.

Враховуючи ситуацію, що склалася, члени координаційної ради внесли низку змін до положення про Громадський бюджет та затвердили календарний план конкурсу.

Відтепер  з чотирьох категорій конкурсу залишаються дві: малі та соціальні проекти.

- Обмеження по фінансуванню всіх проектів становитиме 300 тисяч гривень. На соціальні проекти планується виділяти не 10 % громадського бюджету, як раніше, а 15%. В цілому Громадський бюджет Кропивницького на 2021 рік становитиме 5 мільйонів гривень, - відзначив заступник міського голови  Андрій Паливода.

Для проведення конкурсу «Громадський бюджет-2021» використовуватиметься безкоштовна платформа електронної демократії. В умовах пандемії COVID-19 члени координаційної ради  вирішили максимально спростити процедуру прийняття проектів до участі у конкурсі. Подати проекти та проголосувати за них можна буде лише в електронному вигляді. Крім того, доведеться відтермінувати запровадження нової категорії, проектів, спрямованих на розвиток туризму у Кропивницькому.

- Зміни до положення ще має затвердити депутатський корпус. Але хочу наголосити, що всі нововведення тимчасові. Після завершення карантину та перемоги над пандемією ми повернемось до звичних для нас правил проведення вже такого улюбленого містянами конкурсу «Громадський бюджет», - підкреслив Андрій Табалов.

Прийом проектних пропозицій на 2021 рік відбуватиметься протягом 30 календарних днів, із 1 по 30 липня.

Віддати свій голос за проекти можна буде протягом 10 робочих днів, із 19 жовтня по 01 листопада 2020 року.

Детально з календарним планом конкурсу «Громадський бюджет-2021» можна ознайомитись на офіційному сайті Міської ради міста Кропивницького у розділі “Громадський бюджет”.

Усі новини