Андрій Табалов: сила громади – у її єдності!

Середа, 16 жовтня 2019 18:28

Сьогодні, 16 жовтня, жителі мікрорайону Велика Балка зібралися на святкування Покрови Пресвятої Богородиці  та Дня захисника України. З нагоди свят очільник депутатського корпусу Андрій Табалов і, одночасно, депутат по виборчому округу №42 запросив активних мешканців на концертну програму за участі творчих колективів обласного центру.

У своєму вітальному слові секретар міської ради наголосив, що з кожним роком це свято набуває глибшого змісту, бо українці все більше усвідомлюють, що сила громади - у її єдності.

- Ми збираємося другий рік у важливі для України дні. Це вже наша традиція – святкувати Покрову на Балці, - відзначив Андрій Табалов. - За давніми традиціями, від Покрови в Україні починалися весілля. Це надія на нові родини, дитячий сміх та щасливе майбутнє країни. Маємо гарну звістку: днями одружився наш земляк Роман Мокряк, моряк, звільнений з полону. Це значить, що любов, підтримка, родина – потужна сила чоловіків в усі часи. Тож хай Кропивницький стає молодим містом з міцними сім’ями.

Андрій Табалов подякував жителям Великої Балки за активну позицію та небайдужість до свого мікрорайону. Особливу увагу у своєму виступі секретар міської ради приділив ролі голів квартальних комітетів у житті громади. Він закликав їх організуватись з активом мікрорайону та наступного року подати свій проект на участь у конкурсі міських ініціатив «Громадський бюджет».

- Я радію з того, що проект «Громадський бюджет» у Кропивницькому набирає обертів. Це народна ініціатива, ваше бачення того, яким має бути наше місто. Це зручні дитячі й спортивні майданчики, зелені алеї, послуги медицини й освіти. Це велодоріжки та притулки для тварин. Це турбота про те, аби всім у Кропивницькому жилося добре, зручно, радісно, - підкреслив Андрій Табалов. -  Нещодавно я вітав мешканців Жадова. Великий проект «Спортивне містечко» вийшов у переможці завдяки активному голосуванню містян. Громада нашого міста стає активною, вміє об’єднуватися, вимагає від влади прозорості та звіту. Влада і громада стають партнерами. Для мене це кращий доказ розвитку демократії.

Свято продовжив святковий концерт за участі ансамблів «Вікторія» обласного центру дитячо-юнацької творчості та «Калинонька» терцентру соціального обслуговування Подільського району. Завершилось святкування запашним духмяним чаєм та наваристою кашею. 

Усі новини