Андрій Табалов: стабільність ситуації на виборах в умовах неоголошеної війни – важливе завдання для міської влади Кропивницького

П'ятниця, 8 лютого 2019 16:26

Сьогодні, 08 лютого, у міській раді Кропивницького відбулася робоча нарада з керівниками міських осередків політичних партій щодо дотримання чинного законодавства під час підготовки та проведення чергових виборів Президента України під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова.

- Проведення виборів у нашій країні відбувається в особливих умовах: іде неоголошена війна, є певна економічна криза. Але ми повинні зробити все від нас залежне, щоб зберегти стабільність та забезпечити проведення виборів, - зазначив у вступному слові Андрій Табалов. - На цей рік в Україні припадає проведення виборів Президента та депутатів до Верховної Ради. Тому на нас лягає відповідальність за забезпечення якісної підготовки виборчого процесу, дотримання виборчого законодавства під час агітації та дотримання правил благоустрою під час виборчої компанії. Саме тому ми всі сьогодні зібрались, щоб обговорити усі аспекти підготовки та проведення виборів у Кропивницькому.

За інформацією начальника відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Кіровоградській області Олега Казанка, на сьогодні в Україні офіційно зареєстровані 355 політичних партій, у Кропивницькому діє 122 міські організації. Посадовець звернув увагу присутніх на факт збільшення  в обласному центрі кількості первинних партійних організацій, що свідчить про безпосередню їх взаємодію з громадянами. Представник ГУ юстиції роз’яснив учасникам наради особливості виборчого процесу в Україні, а також права і обов’язки суб’єктів виборчого процесу.

Про порядок ведення політичної агітації в період виборчої кампанії доповіла начальник відділу з питань внутрішньої політики міської ради Оксана Горбенко. Для керівників міських осередків політичних партій підготували зразки повідомлень про проведення мирних акцій та встановлення інформаційних наметів. Щодо агітаційних матеріалів, Оксана Горбенко звернула увагу на необхідність обов’язкового розміщення на ній інформації про її тираж та видавництво. Кілька зафіксованих фактів відсутності вихідних даних на певних бігбордах та листівках оприлюднила координатор спостерігачів Громадської мережі «Опора» Зоя Лебідь.

Начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта наголосив на необхідності дотримання правил благоустрою під час виборчої кампанії. Він повідомив, що інспектори спецінспекції вже встановили декілька порушень: наприклад, розміщення агітаційних матеріалів на фасадах будівель та споруд. Очільник спецінспекції попередив, що всі порушення будуть фіксуватись та передаватися на розгляд адмінкомісії, а винні особи, або їхні представники обов’язково притягатимуться до відповідальності.

Учасники наради заслухали інформацію про особливості розміщення політичної агітації на носіях зовнішньої реклами, про забезпечення публічного порядку та дотримання виборчого законодавства під час агітації.

Усі новини