Андрій Табалов: використання модульних котелень в системі теплопостачання – сучасна європейська практика

Понеділок, 11 листопада 2019 16:34

Міська влада Кропивницького тримає правильний курс, орієнтуючись на  модульні котельні у новій системі теплозабезпечення міста. Це відзначив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 11 листопада, спираючись на тенденції, оприлюднені під час  міжнародної конференції з питань енергозбереження та муніципального управління, у якій посадовець взяв участь.

- Шлях будівництва модульних котелень відповідає сучасному розвитку і плануванню систем зебезпечення теплом населених пунктів, - підкреслив Андрій Табалов. -  Це сучасна європейська практика. Тому хочу наголосити, що ми рухаємося у правильному напрямку. Звичайно, хотілося б пришвидшити цей процес, а для цього потрібні значні кошти. Сподіваюся, що уряд країни сприятиме цьому.

Секретар міської ради звернув увагу, що у всьому світі органи місцевого самоврядування є бажаними клієнтами для кредитних організацій. Реалізація проекту модернізації системи теплопостачання у Кропивницькому потребуватиме мільярдних коштів і без кредитних ресурсів місту не обійтися, а такого досвіду масштабного кредитування місцевого самоврядування  в Україні, на жаль, не існує.

Важливим у справі фінансування амбітного проекту є і потужне наповнення міського бюджету. У більшості розвинутих країн 80 % міських бюджетів формують безпосередньо за рахунок податків населення. Андрій Табалов закликав підприємців виходити із тіньового сектору економіки, адже це додаткові кошти, які будуть надзвичайно потрібними наступного року під час розбудови нової схеми теплопостачання.

Усі новини