Апаратна нарада за шкільними партами

Понеділок, 13 березня 2017 18:34

Сьогодні, 13 березня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів щопонеділкову нараду з керівниками виконавчих органів міської ради на виїзді, у приміщенні шкільного закладу НВО №25.

Перед початком наради, яка повністю була присвячена реалізації програми “Нова українська школа” у Кропивницькому, очільник міста зупинився на нагальних для всього міста питаннях у сфері житлово-комунальної галузі.

- Весна вступила у свої права і найголовнішим на сьогодні питанням для всього міста є генеральне прибирання його території, - наголосив Андрій Райкович. – При цьому акцентую увагу, що наведення благоустрою у місті є справою не лише комунальників і колективів шкіл та закладів охорони здоров’я. Прибиратися мають усі. Звертаюся до керівників усіх підприємств, установ та організацій, закладів торгівлі і харчування з відповідальністю поставитися до прибирання закріплених і прилеглих територій.

Міський голова попередив через засоби масової інформації, що на заклади, які проігнорують участь у прибиранні, чекатимуть суворі санкції, аж до розірвання угод на оренду земельних ділянок.

Коментуючи впровадження у Кропивницькому програми “Нова українська школа”, начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, відзначила що цей процес активно здійснюється в закладах освіти обласного центру. І хоч програма стартує для першокласників з наступного, 2018 року, а профільні 10 класи мають бути створені у 2027, Кропивницькому є про що відзвітувати уже зараз.

- 2016 рік став для системи освіти в обласному центрі визначальним, - підкреслила Лариса Костенко. – Ми змогли значно покращити матеріальну базу шкіл, особливо це стосується комп’ютерного і програмного забезпечення, придбання сучасного обладнання для кабінетів фізики, хімії, знарядь для спортивних залів.

Учасники наради для ознайомлення зі здобутками колективів шкіл розійшлися по семи локаціях, де презентувалися досягнення в освоєнні робототехніки і смарт-технологій, медіа-проектних і економічних, фізико-математичних і біолого-хімічних наук.

Усі новини