Багатоповерхівка по вулиці Михайлівській у Кропивницькому буде ретельно обстежена через появу на фасаді тріщин

Четвер, 5 квітня 2018 11:31

Стан будівельних конструкцій житлової багатоповерхівки по вулиці Михайлівській став предметом обговорення на оперативній нараді з керівниками комунальних підприємств у міській раді Кропивницького.

До профільного заступника міського голови Олександра Мосіна звернулися мешканці будинку № 2 по вулиці Михайлівській із проханням обстежити будівлю, оскільки нещодавно на фасаді з’явилися тріщини. За словами одного з мешканців багатоповерхівки, перші порушення цілісності фасаду були помічені 06 березня поточного року. Також багато скарг від власників квартир надходило через регулярні підтоплення підвалів будинку та засмічення каналізації.

Поспілкувавшись із громадянами, Олександр Мосін виїхав на місце події, щоб особисто ознайомитись із ситуацією та оглянути проблемний будинок. Після поїздки заступник міського голови скликав термінову нараду, на яку запросив і місцевого депутата Сергія Бойка, керівників комунальних служб, відповідних відділів та управлінь міської ради, представника педагогічного університету, гуртожитки якого знаходяться поруч, спеціаліста з геодезії та мешканців будинку.

Зваживши на думку спеціалістів щодо можливої причини утворення тріщин на фасаді будинку, Олександр Мосін доручив комунальникам у найкоротші терміни обстежити будинок, його водопровідну мережу, колодязі системи теплопостачання та надати висновки. А фахівці управління містобудування та архітектури отримали завдання обстежити кожну квартиру щодо можливого самовільного перепланування. Крім того на будівлі у місцях, де з’явились тріщини, будуть встановлені спеціальні “маячки”, які через двох місяці дадуть відповідь на питання, чи відбувається подальше руйнування будинку.

- Звертаюся до мешканців будинку №2 по вулиці Михайлівській з пропозицією спільними зусиллями, разом з працівниками ЖЕО провести суботник і винести сміття та непотрібні речі з підвальних приміщень будинку, - запропонував Олександр Мосін. - Також маю доручення до керівництва ЖЕО — подовжити ринви. Через те, що вони закороткі, дощові води стікають на стіну будинку, відповідно, підмивають його фундамент. Тому ці труби необхідно подовжити і вивести на тротуар.

Заступник міського голови запевнив мешканців проблемного будинку, що обстеження буде виконано найближчим часом. Одразу після висновків фахівців будуть проведені необхідні роботи з укріплення даної будівлі.

Усі новини