БарКемп “Кроп-спадщина”: кропивничанам розповіли про завдання та вимоги Smart City у сфері культурної спадщини

Вівторок, 30 липня 2019 16:16

Сьогодні, 30 липня, в IT просторі KOWO відбувся БарКемп, організований командою проекту “Діджиталізація пам'яток культурної спадщини в рамках історико-культурної смарт-дестинації “Кроп-спадщина”. У неформальній, відкритій, інтерактивній атмосфері спеціалісти з ІТ-технологій ділилися з гостями заходу досвідом та новинками зі світу Smart-комунікацій.

 Відкрив захід заступник міського голови Олександр Мосін.

- Сьогодні не кожен, у кого є смартфон, знає або користується усіма програмними розробками, які пропонує нам сучасний світ. І коли ми говоримо, що у нас може з’явитись такий програмний продукт, завдяки якому через QR-код можна буде дізнатись історію кожної пам’ятки нашого міста - це дуже круто і прогресивно, - зауважив у вступному слові Олександр Мосін. - Такий сервіс вже є в багатьох містах Європи, і люди ним користуються. Дуже приємно, що у Кропивницькому є талановита молодь, яка за допомогою новітніх технологій популяризує культурну спадщину нашого міста.

Під час БарКемпу учасників познайомили із поняттям Smart City — для чого потрібен, які задачі вирішує. Як зазначив у своєму виступі координатор проекту “Діджиталізація пам'яток культурної спадщини в рамках історико-культурної смарт-дестинації “Кроп-спадщина” Володимир Поповічев, сьогодні найважливішим трендом стало створення смарт-міст, задача якого — повністю звільнити населення від таких соціально-комунальних проблем, як черги, дорожні затори, енергозалежність.

- Сьогодні “розумними” стали наші будинки, автомобілі, гроші, а в розвинених країнах і цілі галузі, - зазначив Володимир Поповічев. - Але вже завтра smart-технології остаточно проникнуть в усі сфери людської діяльності, радикально змінюючи напрямок суспільного розвитку, стрімко наближаючи нас до smart-суспільства.

Захід продовжили інтерактивні сесії, на яких учасники ознайомились із завданнями, проблематикою, ризиками і рішеннями щодо питань культурної спадщини в стилі Smart City.

Усі новини