«Безпечне місто» : у Кропивницькому міська влада і поліція об’єднали зусилля

Понеділок, 31 січня 2022 17:26

У Кропивницькій міській раді триває звітна сесія за результатами виконання бюджетних програм у 2021 році. Сьогодні, 31 січня, звіт перед громадою тримав начальник

управління з питань запобігання і виявлення корупції Олександр Шишко.

- Окрім завдань та функцій пов’язаних з дотриманням антикорупційного законодавства, управління займається розробкою та супроводом програм по співпраці з правоохоронними органами, - відзначив посадовець.

Вже п'ятий рік поспіль за міською програмою профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто” у Кропивницькому спочатку впроваджувалася, а тепер розгалужується та вдосконалюється система відеоспостереження та відеоконтролю.

Впродовж 2021 року, в рамках Програми Кропивницькою міською радою було встановлено 54 камери відеоспостереження.

- З метою підтримки громадського порядку та збереження комунального майна і зелених насаджень, камерами відеоспостереження оснащено центральну частину міста, пам'ятник жертвам катастрофи на Чорнобильській АЕС та її ліквідаторам, а також меморіальний комплекс “Фортечні вали”, - повідомив Олександр Шишко. – Крім того, в обласному центрі задля організації безпеки дорожнього руху та суттєвого зниження рівня аварійності і смертності на дорогах внаслідок дорожньо-транспортних пригод офіційно впроваджено систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Ще із 2019 року між виконавчим комітетом міської ради та Головним управлінням Національної поліції в Кіровоградській області підписано меморандум про співпрацю у реалізації програми “Безпечне місто”. Підписаний меморандум дозволив об’єднати зусилля сторін у зміцненні публічної безпеки і порядку на території Кропивницького, підвищенні ефективності протидії злочинності, захисті прав і свобод людини, створенні умов, сприятливих для безпечної життєдіяльності жителів та гостей міста.

- В рамках співпраці міської влади та обласної поліції, що визначена цим меморандумом, в липні 2021 року, на території мікрорайону Нового відкрилася поліцейська станція — офіс поліцейського офіцера громади, - зазначив Олександр Шишко. - Кошти на ремонт і облаштування приміщення, було виділено із міського бюджету відповідно до заходів з реалізації міської програми профілактики та протидії злочинності «Безпечне місто».

Разом з цим, з метою створення належних умов для служби поліцейських офіцерів громади, виділено субвенцію з міського бюджету державному для закупівлі службового автомобіля спеціалізованого призначення та реєстрації транспортного засобу у сервісному центрі МВС для обслуговування мікрорайону Нового.

Фінансове забезпечення програми здійснювалося за рахунок коштів міського бюджету. Заходи з її реалізації плануються щороку відповідно до бюджетних асигнувань, передбачених бюджетом Кропивницької міської територіальної громади на поточний рік.

У 2021 році витрачено кошти в сумі 3 939 000 гривень, з яких:

  • по загальному фонду — 595 000 грн;
  • по спеціальному фонду — 2 700 000 грн;
  • 644 000 грн — субвенція з міського бюджету державному для Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Робота з виконання заходів програми продовжуватиметься  і в 2022-2023 роках.

Усі новини