Бібліотека Чижевського запрошує на інтелектуальні ігри

Середа, 20 липня 2022 13:29

Із моменту переїзду до Кропивницького Донецького державного університету внутрішніх справ його курсанти стали постійними відвідувачами заходів, які проводить бібліотека Чижевського. Нещодавно вони взяли участь у брейн-ринзі, який проводив обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх". Звісно, присвячений він був фізичній культурі, спорту, а також історії  та сучасності олімпійського руху.

Курсанти розділились на три команди з гучними назвами "Боксери", "Імпровізація" та "Мир" і жваво відповідали на запитання. Особливо цікавими були питання про історію і сучасність Олімпійських ігор. Напевне, усі знають девіз ігор, чому прапор білий і що то на ньому за п’ять різнокольорових кілець, хто був засновником сучасних Олімпійських ігор та в якому році вони відновились. Та не кожен відповість, коли вперше в Олімпійських іграх взяли участь жінки,  як звали першу олімпійську чемпіонку сучасності або за що отримав лавровий вінок Піфагор. Щоб перемогти в інтелектуальній грі довелося постаратися!

Але це далеко не єдиний захід, які відвідали курсанти в бібліотеці Чижевського. Практичною і корисною в майбутньому їм буде інформація, яку вони отримали під час заходу в рамках проєкту "Інформаційна платформа з питань праці". Розбиралися в тому, що таке конфлікт інтересів та способи його вирішення.

Цікаву ділову гру за розглядом кримінальної справи в суді на тему "Домашнє насильство" для слухачів Донецького державного університету внутрішніх справ провела юристка, представниця Кропивницького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман.

Веселим і фізично активним був екоквест "Вода – стихія і надія". Учасники розділились на команди і по картам-навігаторам вирушили у подорож по станціях з цікавими завданнями: відгадати загадки, скласти пазли, написати оповідання, показати за допомогою танцювальних ритмічних рухів природні явища, пригадати народні прислів’я про воду та ще багато інших несподіванок. На кожній станції учасники заробляли фішки та отримували по одному слову з вислову про воду китайського філософа Лао-Цзи. Це була захоплююча мандрівка на перевірку начитаності, ерудованості та витривалості!

За кілька місяців бібліотека Чижевського і університет внутрішніх справ стали справжніми друзями. Запрошуємо на нові цікаві бібліотечні заходи курсантів ДонДУВС та усіх охочих!

Усі новини