Благоустрій на зупинках громадського транспорту з магазинами у Кропивницькому повинні підтримувати підприємці

П'ятниця, 5 березня 2021 14:24

Технічний і санітарний стан зупиночних комплексів та прилеглої до них території виявився у центрі обговорення під час робочої наради у Кропивницькій міській раді у четвер, 04 березня.

Учасниками наради, організованої департаментом з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради, стали  керівники і власники закладів торгівлі, які здійснюють торговельну діяльність на зупинках громадського транспорту.

- Кропивницький є обласним центром, до якого приїжджають гості з різних міст України і світу. Зовнішній вигляд міста — це його інвестиційна привабливість. Тому надзвичайно важливо забезпечити належний рівень торговельного обслуговування населення, поліпшити зовнішній вигляд об'єктів торгівлі, - зауважила директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Ніна Рахуба.

В ході розмови обговорювалося питання необхідності дотримання вимог правил торгівлі, прав споживачів, наведенні ладу у торгівельних залах, а також на прилеглих територіях.

- На жаль, не всі підприємці приділяють належну увагу зовнішньому вигляду торговим точкам, - наголосила начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення департаменту Алла Козлова. - Управління провело обстеження п'ятдесяти п'яти зупиночних комплексів, де розміщені об'єкти торгілі. Значна їх кількість потребує негайного благоустрою. Це кіоск мереживної торгівлі “Тютюнок” по проспекту Університетський та вулиці Попова, мережа магазинів “Короваєво” по вулиці Соборній, Короленка, Яновського, магазин “Наша ряба” в районі Балашівка, “Мініма”, магазин розміщений на зупинці “Мелодія” та по вулиці Тельнова, кіоски “Замки. Кючі”, “Сіті торг”, “Оптика” по вулиці Соборній, магазин на зупинці “Колгоспний ринок”, магазин “Крамниця” на зупинці “Парк Ковалівський” та вулиці Кавалерійській, “Вацак” по вулиці “Попова”, павільйон по Олександрійському шоссе на зупинці “АС №1”, павільйон по вулиці “Пацаєва”, “Одяг” на Попова та  павільон по вулиці Тельнова, 1-г на зупинці “Черемушки”.

Алла Козлова звернула увагу учасників наради на відсутності куточку споживача, виявлену при перевірці у більшості магазинів та поставила вимогу оновити необхідні документи.

В.о. начальника спецінспекції міської ради Олександр  Брюховецький, у свою чергу, нагадав  представникам торгівельних підприємств про штрафні санкції за недотримання правил благоустрою міста.

Керівникам закладів торгівлі поставлене завдання до 18 березня навести лад на своїх торгових точках з благоустроєм прилеглої території.

З 18 по 20 березня планується провести повторне обстеження закладів торгівлі. У третій декаді березня відбудеться  повторна нарада  за участі керівників торговельних підприємств.

Усі новини