Будівництво комплексу дегазації полігону ТПВ у Кропивницькому значно покращить екологічний стан міста

Четвер, 4 жовтня 2018 09:49

Міська влада Кропивницького наполегливо продовжує реалізацію заходів з удосконалення, збору та переробки сміття і розвитку полігону твердих побутових відходів.

Питання передачі в оренду земельної ділянки для ТОВ "ЛНК", яке займається розробкою проекту будівництва комплексу дегазації полігону твердих побутових відходів, обговорили під час чергового засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

За словами запрошеного на засідання профільного заступника міського голови Олександра Мосіна, який курує цей проект, вже до кінця року по вулиці Байкальській біля міського сміттєзвалища планується запустити систему збору біогазу для виробництва електроенергії.

- Таке будівництво покращить екологічний стан у місті, дасть чотири нових робочих місця та дозволить залучити інвестиції на суму півтора мільйона євро, - зауважив Олександр Мосін. - Наразі виконуються роботи з буріння свердловин, після цього встановлять спеціальне обладнання, що вироблятиме електроенергію, яку потім можна буде продавати по "зеленому" тарифу.

Перед процедурою  голосування голова комісії Олександр Шамардін наголосив на важливості для мешканців міста  реалізації у Кропивницькому  проекту будівництва комплексу дегазації, особливо для мікрорайонів Кущівка та Завадівка. Депутат відзначив, що дегазація полігону кардинально змінить ситуацію для мешканців цих двох мікрорайонів: повітря стане чистішим та зникне запах від сміттєзвалища.

Члени комісії підтримали запропонований проект рішення: остаточне слово – за міською радою.

Усі новини