"Бути жінкою": у Кропивницькому під час гри-тренінгу вчилися долати гендерні стереотипи

П'ятниця, 15 липня 2022 15:00

Гра-тренінг "Бути жінкою", що пройшла у Кропивницькому, організували міська централізована бібліотечна система міста спільно з Молодіжною радою при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради, ГО Агенція сталого розвитку "Хмарочос" та ГУНП в Кіровоградській області.

Учасниці та учасники перевтілилися в унікальних героїнь гри з різними ресурсами, цілями та суперсилами. На шляху до своєї мети кожна героїня мала долати упередження, несправедливість, дискримінацію та втрачала ресурси, хоча й не обходилося без ситуацій підтримки та успіху.

Гра "Бути жінкою" передбачає обмежену кількість учасників, однак одночасно можна проводити паралельно декілька ігор. Грали трьома командами, з майстринями гри Анною Ліщиною, Вікторією Поліщук та Іриною Ткаченко. Під час гри учасниці та учасники отримували компетентні коментарі щодо правових аспектів, поведінки в небезпечних ситуаціях та інших питань від Миколи Сульжука, капітана поліції, представника управління дотримання прав людини Національної поліції України, та Оксани Білобрової, очільниці управління зв’язків із громадськістю патрульної поліції у Кіровоградській області.

У грі взяла участь Анна Ткаченко, студентка другого курсу факультету філології та журналістики ЦДПУ імені Володимира Винниченка, яка поділилася своїми враженнями.

- Мені було цікаво бути присутньою на цьому заході, послухати думки людей різних поколінь про стереотипи, про позитивні сторони, адже у світі, у якому ми живемо, жінці важче, на мою думку. Я й сама через певні складнощі пройшла, тому дякую за досвід, отриманий у грі. Ця тема є дуже важливою для висвітлення у мас-медіа, бо, я думаю, кожна жінка стикалася з певними проблемами гендерної нерівності, і про це важливо говорити.

Ця ігрофікація дає поштовх продовжувати зустрічі щодо поширення правдивої інформації про Стамбульську конвенцію та права людини загалом.

Усі новини