Бюджет Кропивницької міської територіальної громади у 2023 році збільшився на 135 млн. грн.

Четвер, 27 липня 2023 16:40

Кропивницька міська рада внесла зміни до бюджету Кропивницької міської територіальної громади на 2023 рік.  Відповідне рішення депутати ухвалили на сесійному засіданні сьогодні, 27 липня.

Як повідомила начальниця фінансового управління Любов Бочкова, доходи бюджету Кропивницької міської територіальної громади збільшено на 135 мільйонів гривень, з них за рахунок залучення трансфертів - на 54,4 мільйона гривень  та від збільшення власних доходів бюджету - на 80,6 мільйонів гривень.

Видаткову частину збільшено на 620 мільйонів гривень, з них за рахунок залучення залишку коштів, що утворився на  01.01.2023 року - 485 мільйонів гривень.

- Основна сума збільшення видатків направляється Головному управлінню житлово-комунального господарства - 382,4 млн грн, - відзначила Любов Бочкова.

А саме:

на забезпечення діяльності КП «Теплоенергетик» та на капітальний ремонт котелень, теплових мереж – 68,4 млн грн;

на утримання та розвиток автомобільних доріг - 161,7 млн грн;

як субвенція обласному бюджету на співфінансування ремонту доріг - 126,2 млн грн

на придбання спеціалізованої техніки для комунальних підприємств збільшено видатки бюджету розвитку на суму 10,8 млн грн

як субвенція з бюджету громади обласному бюджету для ОКВП «Дніпро-Кіровоград» – 7,0 млн. грн

Передбачається направити субвенцію державному бюджету у сумі 74,4 млн грн на виконання програм соціально-економічного розвитку, з них на реалізацію Програми підтримки військових формувань Збройних Сил України – 70 млн грн

Любов Бочкова також повідомила, що по управлінню капітального будівництва міської ради збільшуються видатки спеціального фонду (бюджету розвитку) на 95,5 млн грн, а саме:

12,5 млн грн - на розробку проєктно-кошторисної документації з облаштування найпростіших укриттів у  закладах освіти;

25,4 млн грн - для повної реалізації проєкту з капітального ремонт будівлі КЗ "Центр реабілітації дітей з інвалідністю";

54,0 млн грн - на капремонт захисних споруд цивільного захисту;

2,1 млн грн -  на заміну вікон на енергозберігаючі у КЗ НВО № 32;

1,5 млн грн - для виконання додаткових відновлювальних робіт у житловому будинку по вул. Юрія Коваленка, 5, корп. 2 після вибуху газу.

Також, за рахунок коштів субвенції з державного бюджету  збільшуються видатки УКБ на капітальний ремонт приміщень КНП "Територіальне стоматологічне об’єднання" на 45,6 млн грн.

По департаменту соціальної політики збільшуються видатки на  20,1 млн грн, в тому числі:

на створення та забезпечення діяльності спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства - 6,3 млн грн., з них за рахунок субвенції з державного бюджету – 4,9 млн грн;

на надання допомоги членам сімей загиблих учасників АТО, ООС, бойових дій у зв’язку з військовою агресією рф проти України – 10 млн грн;

на грошову компенсацію за належні для отримання жилі приміщення для внутрішньо переміщених осіб, які захищали суверенітет та незалежність України та брали безпосередню участь у АТО - 3,9 млн грн.

По управлінню культури і туризму – 4,4 млн. грн, з них на поточні ремонти бібліотек - 3,6 млн грн.

По управлінню транспорту та зв’язку збільшити видатки на придбання 2-ох спеціалізованих автомобілів «соціальне таксі» та на відшкодування витрат на перевезення осіб з інвалідністю - 2,9 млн грн.

За зверненням голів районних у місті Кропивницькому рад збільшується інша субвенція районним у місті бюджетам на суму 1,4 млн. грн на виготовлення адресної атрибутики мешканцям перейменованих вулиць та провулків приватного сектору.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13