Бюджет, ЖКГ та соціальна сфера Кропивницького — в полі зору постійної депутатської комісії

Четвер, 25 травня 2023 17:21

Сьогодні, 25 травня, під головуванням депутата Кропивницької міської ради Дмитра Бірця відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету та податкової політики. Участь у засіданні взяв заступник міського голови Олександр Вергун. До порядку денного були включені чотири питання.

Про зміни, які планується внести до бюджету Кропивницької міської територіальної громади у 2023 році, депутатам доповіла начальниця фінансового управління Любов Бочкова, яка запропонувала підтримати відповідний проєкт сесійного рішення.

- До бюджету має надійти додаткова державна дотація на відшкодування оплати за енергоносії комунальним закладам, в яких проживають внутрішньо переміщені особи. За рахунок коштів бюджету громади збільшені й призначення для надання допомоги учасникам бойових дій і їх родинам, - зокрема повідомила Любов Бочкова.

Члени комісії також підтримали зміни до Комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху в місті Кропивницькому на 2021-2025 роки, які передбачають збільшення фінансування поточних ремонтів вуличного покриття і внутрішньодворових доріг та капітальних ремонтів покрівель багатоповерхових будинків. Підтримали вони і виділення коштів на заміну магістрального каналізаційного колектора, який забезпечує відведення стоків мікрорайону Новомиколаївка.

Окрім цього, депутати погодили виділення додаткових коштів на поповнення і оновлення міського бібліотечного фонду україномовними виданнями вітчизняної й зарубіжної літератури, які введені до шкільної програми та виданнями, спрямованими на творчий розвиток дітей, морально-правове та національно-патріотичне виховання, а також закупівлю наукової і професійної літератури.

Усі новини