Чумацькі пісні України презентували у Кропивницькому

Вівторок, 17 вересня 2019 13:00

У Кропивницькому, у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. Чижевського презентували пісенну збірку "Чумацькі пісні Передстепового Правобережжя", автором якої є науковий співробітник Музею музичної культури ім. К. Шимановського Олександр Терещенко.

До збірки увійшли тексти 145 рідкісних чумацьких пісень, які були записані автором та його учнями впродовж 1990 - 2000 років на півдні Черкаської та заході Дніпропетровської областей від місцевих довгожителів.

- Явище "чумацтва" - унікальне, властиве лише Україні, і, зокрема, нашому регіону, оскільки саме з цих країв розпочалися подорожі чумаків по сіль у ХV – XIX століттях, - відзначив Олександр Терещенко.

Видання збірки відбулося за підтримки українського культурного фонду ГО "Центр розвитку національних культур "Єдина родина", музею музичної культури ім. К. Шимановського, НМАУ ім. П. Чайковського, управління культури і туризму Міської ради міста Кропивницького.

Презентація відбулася у формі творчої зустрічі з автором книги, а  родзинкою заходу став виступ фольклорного гурту "Млиночок", створеного при музеї К.Шимановського, який виконав найцікавіші чумацькі пісні, не втративши їх автентичності. І справжньою несподіванкою для гостей презентації став творчий дует родини Терещенків та гурту "Млиночок", який супроводжувався бурхливими оплесками.

Усі новини