День депутата: На порядку денному — підготовка до опалювального сезону у Кропивницькому

Середа, 5 жовтня 2022 16:51

Сьогодні, 05 жовтня, під головуванням секретаря Кропивницької міської ради Олега Колюки відбувся традиційний День депутата, присвячений питанням теплопостачання та підготовці до опалювального сезону 2022-2023 року.

Участь у засіданні взяли заступники міського голови Олександр Вергун та Михайло Бєжан, депутати міської ради, керівник комунального підприємства “Теплоенергетик Олександр Чельник та очільники виконавчих органів міської ради.

Начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко надав інформацію щодо стану готовності теплового господарства КП “Теплоенергетик” до початку опалювального сезону. Зокрема, він наголосив, що опалювальний сезон у Кропивницькому розпочнеться, коли середньодобова температура протягом трьох діб не підніматиметься вище 8 градусів тепла.

Посадовець зазначив, що станом на 4 жовтня заплановані заходи житлово-комунального господарства щодо підготовки до опалювального сезону виконані майже на сто відсотків.

- Підготовлено тепломережу, перевірено засоби вимірювальної техніки, відремонтовано автортанспортну техніку, відновлено асфальтне покриття в місцях аварійного розриття. Є запаси протиожеледевої суміші. Майже повністю готовий житловий фонд, заклади освіти й охорони здоров’я також практично повністю підготовлені до початку опалювального сезону. Є ще допрацювання, але до старту опалення все встигнемо зробити, - повідомив Віктор Кухаренко.

У своїй доповіді очільник головного управління житлово-комунального господарства наголосив і на проблемах, які сьогодні впливають на ситуацію з теплопостачанням. Зокрема, це незадовільні розрахунки КП “Теплоенергетика” за спожитий газ. Причиною виникнення заборгованості стала суттєва різниця у тарифах на теплову енергію. Іншим чинником критичного фінансового стану підприємства є дефіцит обігових коштів, пов’язаний з неплатежами населення за спожиті послуги.

Заслухали депутати міської ради також інформацію про готовність до опалювального сезону від директора КП “Теплоенергетик”, начальниці управління освіти Лариси Костенко та управління охорони здоров’я Оксани Макарук.

Оскільки тема, винесена на обговорення, досить актуальна, тож депутати задавали багато запитань щодо відпрацювання алгоритмів дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій і давали відповідні доручення керівникам виконавчих органів.

- Підсумовуючи інформацію очільників комунального підприємства і виконавчих органів влади, треба зазначити, що готуючись до опалювального сезону, треба брати до уваги об’єктивні фактори, які на нього впливають, і бути готовими на них реагувати. Є відповідні доручення депутатів, тож чекаємо виконання, - зазначив секретар міської ради Олег Колюка.

Усі новини