День захисника України: у Кропивницькому вручили заслужені відзнаки оборонцям рідної землі

Понеділок, 14 жовтня 2019 18:16

Сьогодні, 14 жовтня, в День захисника України, у Кропивницькому, на площі Героїв Майдану шанували кропивницьких Героїв - учасників російсько-української війни та родини загиблих загиблих на сході воїнів.

Перед початком урочистостей міський голова Кропивницького Андрій Райкович та його заступник Олександр Мосіни взяли участь у покладанні до пам’ятної дошки Герою України Віктору Чміленку.

Цього дня кропивничани згадали подвиг тих, хто славив Україну, обороняв її та захищав. Військовослужбовці та вихованці ліцею “Сокіл” отримали відповідальну місію і під звуки урочистого маршу вирушили з кошиками живих квітів до пам’ятних місць захисникам України усіх поколінь.

Із Днем захисника України учасників урочистостей привітав міський голова Андрій Райкович.

- Громада Кропивницького висловлює велику шану і повагу всім захисникам рідної землі. Всім, хто обрав священну професію боронити рідний дім, свою Батьківщину, - відзначив у своєму вітальному слові очільник міста. - Народ, який народив цілі покоління хоробрих захисників, ніколи не буде переможеним.

Міський голова відзначив Почесними грамотами, подяками міської ради та її виконавчого комітету і цінними  подарунками - іменними годинниками, кращих з кращих військовослужбовців обласного центру.

По завершенні урочистостей їх учасники святковою колонною рушили на Козачий острів, на локаціях якого продовжилися святкові заходи, присвячені Дню захисника України, Дню українського козацтва, Дню української повстанської армії та Покрови Пресвятої Богородиці.

Усі новини