День захисників і захисниць України: у Кропивницькому військовослужбовці отримали заслужені відзнаки

П'ятниця, 14 жовтня 2022 11:33

Сьогодні, 14 жовтня, Україна відзначає знакові свята, не лише релігійне Покрови Пресвятої Богородиці, а й День козацтва та іще дві урочисті події, які нероздільно пов’язані з військовими традиціями, героїзмом, історією воїнства і боротьбою за державність – День захисників і захисниць України та 80-річчя створення Української повстанської армії.

Із самого ранку у Кропивницькому вшанували українських захисників і захисниць. На площу Героїв Майдану привітати тих, хто наближає перемогу,  разом з військовими, волонтерами прийшли керівництво області та міста: начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович, секретар міської ради Олег Колюка, заступники міського голови Олександр Мосін та Сергій Колодяжний,  керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва. І хоч захід не анонсувався, але людей ставало все більше, перехожі зупинялися, кожен хотів бодай своєю присутністю виказати подяку військовослужбовцям.

Урочистості обійшлися без довгих промов, центральним дійством стало  привітання мужніх українських воїнів та захисниць і вручення їм заслужених відзнак від обласної та міської влади.

Однак, спершу присутні вшанували пам'ять усіх полеглих за Україну в різні роки під час загальнонаціональної хвилини мовчання.

Від солдатів до полковників — майже півсотні нагороджених почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради, відзнаками Кіровоградської області за «Мужність і відвагу», почесними грамотами обласної ради з цінними подарунками, іменними годинниками, відзнакою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету «За заслуги» ІІ ступеня.

Разом з тим, за значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, відстоювання національних інтересів, сумлінне виконання професійного обов’язку орден «За мужність» ІІІ ступеня  отримав водій комунального підприємства "Універсал 2005"  Олександр Ткаченко. Нагадаємо, що інших кропивницьких водіїв комунального підприємства, які евакуйовували людей з Маріуполя нагороджували під час урочистостей до Дня міста.

Також з нагоди свята відзнаку Кропивницької міської ради та виконавчого комітету «За заслуги» ІІ ступеня отримала знана в місті волонтерка Інеса Колпак.

Вітаємо славних захисників і захисниць України! Віримо в ЗСУ та Перемогу України!

Усі новини