Депутати Кропивницької міської ради виділили додаткові 70 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ

Четвер, 27 липня 2023 16:01

Додаткові 70 мільйонів гривень на підтримку Збройних сил України виділили з міського бюджету депутати Кропивницької міської ради на чотирнадцятому засіданні дев’ятої сесії восьмого скликання, яка продовжила роботу сьогодні, 27 липня.

Засідання сесії, яке відкрив секретар міської ради Олег Колюка, депутати розпочали із вшанування пам’яті загиблих захисників України хвилиною мовчання. Участь у роботі сесії взяли також представники громадськості.

На розгляд депутатів винесено майже пів сотні питань. Одним із перших міська рада розглянула проєкт рішення “Про затвердження Програми підтримки військових формувань Збройних сил України на 2023-2024 рік”.

- Програма передбачає виділення коштів на підтримку українського війська у сумі 70 мільйонів гривень, - поінформував завідувач сектору мобілізаційної роботи та територіальної оборони Юрій Капецький. - За такою підтримкою до міської ради звернулися командування військових частин. Їхні побажання обов’язково будуть враховані.

Загалом, у 2022-2023 роках у міському бюджеті вже передбачено на допомогу Збройним Силам України 180 мільйонів гривень, з яких наразі уже освоєно майже 93 мільйони гривень. З урахуванням додаткового фінансування бюджет програми зростає до 250 мільйонів гривень. Крім того, з міського бюджету було виділено також 50 мільйонів гривень на організацію лікування наших поранених воїнів.

Рішення депутати підтримали одноголосно.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13