Депутати міської ради Кропивницького мають об’єднатися задля вирішення нагальних екологічних проблем обласного центру

Понеділок, 15 травня 2017 16:16

На черговій, дев’ятій, сесії міської ради, яка запланована на 16 травня, будуть розглядатися важливі для всієї громади Кропивницького питання. На цьому акцентував увагу секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 15 травня.

За його словами, до проекту порядку денного сесії включені питання, на які щодня очікують кропивничани. Це ї матеріальна допомога і виділення та оформлення земельних ділянок. Від невчасно вирішених питань регулювання земельних відносин потерпають місцеві підприємці, адже це важлива складова ведення і планування розвитку середнього і малого бізнесу, відзначив Андрій Табалов. Тож міська влада має зайняти позицію максимального сприяння і підтримки місцевих виробників.

Але найголовнішим питанням сесії, на думку секретаря міської ради стане розгляд проекту рішення про надання Державному підприємству «СХІДНИЙ ГІРНИЧОЗБАГАЧУВАЛЬНИЙ КОМБІНАТ» гірничого відводу для розробки Східної зони Центрального родовища уранових руд Інгульською шахтою ДП «СхідГЗК», частина якого знаходиться в межах житлової забудови на території міста Кропивницького.

- Розгляд цього питання є гарною нагодою ініціювати відкритий діалог з керівництвом “СхідГЗК” і відстоювати у ньому інтереси громади, - наголосив Андрій Табалов. – Це питання надзвичайно важливе для обласного центру, бо ми усі живемо над шахтою. Свого часу я ініціював створення програми захисту міста від радіації, на фоні якої ми живемо. Але до цього часу серйозної програми так і не було розроблено. Тож під час сесії у депутатів усіх фракцій, громадських активістів є добра нагода нагода заслухати керівництво "СхідГЗК", поставити їм питання, які цікавлять нас. Уперше за багато років міська рада має можливість вести відкритий діалог з підприємством. Необхідно відзначити, що вже у пятницю аналогічне рішення прийматиме обласна рада і міській раді важливо сказати своє слово до того, як будуть виконуватися конкретні дії. Це, на мій погляд, найголовніше питання завтрішнього засідання і у жодного депутата насправді немає жодних причин не прийти у вівторок на сесію, щоб долучитися до вирішення актуальних для громади проблем.

Усі новини