Державна комісія перевіряє готовність Кропивницького протистояти надзвичайним ситуаціям

Середа, 10 квітня 2019 09:38

У Кіровоградській області працює комісія Державної служби України з надзвичайних ситуацій з комплексною перевіркою виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту і діяльності аварійно-рятувальних служб.

Вівторок, 09 квітня, комісія присвятила обстеженню об’єктів на території міста Кропивницького.

- Перевірка у сфері цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки на території обласного центру є сьогодні надзвичайно актуальною, зважаючи на надзвичайну подію, яка трапилася нещодавно у Кропивницькому, - відзначив заступник міського голови Олександр Мосін.  - Позиція держави щодо ведення бізнесу полягає у відсутності будь-якого тиску на ведення підприємницької діяльності. Зважаючи на це, підприємці, на жаль, часто нехтують дотриманням законодавства і правилами техніки безпеки, але життя людей є найголовнішим.

Олександр Мосін закликав керівників виконавчих органів міської ради, очільників підприємств, установ та організації міста  максимально сприяти роботі комісії у проведенні  перевірки.

- Це важлива робота і вона стосується кожного містянина. Від того, як ми відпрацюємо відповідні заходи, у майбутньому залежатиме безпека людей, що проживають на території Кропивницького, - наголосив заступник міського голови.

Головна мета перевірки полягала в оцінці реального стану справ у сфері цивільного захисту обласного центру та в наданні відповідної методичної допомоги. Окрім перевірки документації, були відпрацьовані і практичні ситуації за відповідними ввідними.

Заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям  апарату ДСНС Павло Афанасьєв зауважив, що комісія  працюватиме прискіпливо, адже безпека людей – понад усе. Якщо члени комісії знайдуть порушення, ще є час на їх усунення.

- Ми будемо розказувати як їх усунути, і як запобігти надзвичайним ситуаціям у подальшому. Комісія повинна бути повністю переконана в тому, що у Кропивницькому стовідсотково готові до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. які виникли, акцентував увагу Павло Афанасьєв.

Сьогодні ж в обласному центрі  провели навчання – перевіряли, чи знають кропивничани, як діяти в надзвичайних ситуаціях. Загалом такі перевірки проведуть по всій області. Триватимуть вони цілий тиждень – із 08 по 15 квітня. Підіб’ють підсумки і обговорять результати перевірок 15 квітня на підсумковій нараді в обласній державній адміністрації.

Усі новини