«Діти - майбутнє України»: День захисту дітей у Кропивницькому розпочався зі свята у селищі Новому

Середа, 31 травня 2017 13:47

Традиційне дитяче свято - Міжнародний день захисту дітей з нетерпінням очікує дітвора з Кропивницького. Не тільки тому, що 1 червня для багатьох з них пролунає останній дзвоник і розпочнуться літні канікули.  Цього дня на дітей очікує величезна кількість святкових заходів: конкурсів, розваг, змагань та частування солодощами.

Свято дитинства яскраво відзначив один із кращих закладів позашкільної освіти міста - центр дитячої та юнацької творчості «Центр-Юність». За тридцять три роки успішної діяльності ЦДЮТ «Центр-Юність» дав поштовх до естетичного, творчого та спортивного розвитку більш, ніж десяти тисячам своїх вихованців.

Сьогодні команди «Центр-Юність» з бейсболу відомі як в Україні, так і далеко за її межами. Хлопці є учасникам  чемпіонатів Європи та Світу, які відбувалися у Франції, Англії, Чехії, Австрії, Польщі, Італії, Німеччини, США, Канаді та  Мексиці.

Не менш відомі в Україні такі гуртки, як Зразковий художній колектив вокальний гурт «Евріка» та Зразковий художній колектив ансамбль бального танцю «Дебют». Вони неодноразово ставали переможцями в міських, Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях-конкурсах мистецтв.

Цього навчального року, як раз на 40-річчя з дня заснування селища Нового, виникла унікальна можливість створити справжні європейські умови для проведення культурно-масових заходів. Активісти селища Нового взяли активну участь у реалізації програми “Громадський бюджет”. Проект «Літній концертний комплекс «Амфітеатр» у селищі Новому» внесений на конкурс з ініціатив селищної ради та “Центру-Юність” подарував надію на краще майбутнє для талановитих дітей.

Майже півтори тисячі осіб виявили свою підтримку та бажання покращити умови для проведення заходів на міжнародному рівні. Новенчани знають: для того щоб змінилося все на краще - треба діяти. А допоки у селищі відсутнє належне місце для проведення масових заходів, діти облаштовують для своїх виступів прилеглі території біля ЦДЮТ «Центр-Юність».

Мешканці селища люблять такі концерти, вони завжди проходять по-домашньому затишно. Тож, коли «Центр-Юність»  зібрав з нагоди дитячого свята своїх друзів, то не було де яблуку впасти.

На звітний концерт, присвячений Міжнародному дню захисту дітей завітали поважні гості - заступник міського голови Кропивницького Наталія Дзюба. Вона щиро привітала новенчан – і дітей, і їхніх батьків та відзначила подяками кращі колективи Центру: Зразковий художній колектив ансамбль бального танцю «Дебют» на чолі з художніми керівниками Сергієм та Наталією Лефтор, Зразковий художній колектив вокальний гурт «Евріка» під керівництвом Віктора Савицького та Олени Лісун і хореографічний ансамбль «Софіт» під орудою Алли Біляєвої.

З вітальним словом до учасників свята звернулися голова міської первинної профспілкової організації Олександр Дзюба та голова громадської організації «Кіровоградський обласний клуб «За правову державу» Віталій Коротков.

Голова Новенської селищної ради Сергій Денисенко  разом із секретарем ради Іриною Огаль разом із теплими вітальними словами на адресу дітей вручили їм грошову винагороду в рамках програми “Обдаровані діти”.

Для усіх запрошених гостей, батьків та мешканців селища Нового вихованці Центру представили свої  кращі концертні номер. Яскраві костюми, енергія танцю, мелодійність пісень зробили двогодинний концерт зворушливим та створили атмосферу справжньої казки. Радісним фіналом свята для дітлахів стало частування смачним морозивом.

Організатори свята висловили щиру вдячність за постійну підтримку Центру Народному депутату України Станіславу  Березкіну, міському голові Андрію Райковичу та міській раді Кропивницького, депутатам Новенської селищної ради та колективу підприємства «Ласка-Кіровоград ООО».

Хочеться побажати юним вихованцям щоб усі життєві сходинки давалися їм легко та  впевнено із радістю в серці, - наголосив по завершенню свята директор Центру Віктор Савицький. - Плекайте дітей, сійте зерно любові й незабаром наша держава буде славитися своїми талантами і процвітати в мирі та злагоді!

Усі новини