Для справедливого нарахування плати за землю у Кропивницькому підприємцям необхідно належно оформити землевпорядну документацію

П'ятниця, 1 березня 2019 15:35

Питання нормативної грошової оцінки землі і засад нарахування плати за землю у Кропивницькому стали головною темою прес-конференції у міській раді сьогодні, 01 березня, яку провели заступник міського голови Олександр Мосін і начальник юридичного управління міської ради Марина Смаглюк.

Нормативно грошова оцінка земельної ділянки є основою для розрахунку плати за оренду земельних ділянок і  земельного податку – одних із найбільших і бюджетоутворюючих надходжень до міської скарбниці. Ще зовсім нещодавно механізм нарахування і проведення плати за землю був достатньо складним і не достатньо прозорим, що в сумі давало можливість орендарям і власникам землі шукати шпаринки для мінімізації своїх видатків і досить ефективно ухилятися від оподаткування.

Держава намагається ж максимально спростити цей механізм, зробити його зрозумілим, відкритим і використати при цьому дієвий інструмент, який би  ефективно аргументував землевласникам переваги добровільної сплати справедливого розміру земельного податку і орендної плати за землю.

Потуги держави не залишилася поза увагою підприємців у багатьох містах України, у тому числі і в Кропивницькому: одні з розумінням поставилися до нововведень, інші пішли звичним для себе шляхом – почали звинувачувати міську владу у надмірному податковому тиску на місцевий бізнес.

- Міська рада збільшила нам плату за землю на 400%  і жодне підприємство не витримає такої кабали, - намагаються вони змалювати чорну перспективу знищення підприємництва у найближчому майбутньому.

Для того, щоб зрозуміти роль місцевої влади у визначенні розміру орендної плати за землю і земельного податку, необхідно розібратися у достатньо простому механізмі їх формування.

Повторимо, бо це надзвичайно важливо, базою для визначення всіх земельних платежів:оренди, податку,  державного мита при спадкуванні та даруванні ділянок тощо є нормативна грошова оцінка землі. Чим вища у грошовому еквіваленті вартість земельної ділянки, тим більшою буде плата за землю.

І тут для тих, хто висловлює претензії на адресу міської ради з’являється перший незручний момент – міська влада  не має права і не виконує розрахунки нормативної грошової оцінки земель.

- Базову нормативну оцінку землі на кожній території виконують ліцензовані землевпорядні компанії, які й розробляють технічну документацію з нормативної оцінки. І всі розрахунки вони здійснюють у суворій відповідності до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затвердженого наказом Мінагрополітики України №489 від 25 листопада 2016 року, - відзначив Олександр Мосін. - У Кропивницькому нормативну оцінку землі виконували фахівці херсонського командитного товариства науково впроваджувальної фірми «Нові технології», а результат її роботи міська рада затвердила 12 липня 2018 року своїм рішенням №1750.

Який же підхід застосовує держава у визначенні справедливої нормативної грошової вартості земель населених пунктів в Україні.

- Методика  є простою і зрозумілою, - відзначила Марина Смаглюк. - Інформаційною базою для нормативної грошової оцінки земель населених пунктів є затверджені генеральні плани, плани зонування і детальні плани території, відомості Державного земельного кадастру, інвентаризації земель та державної статистичної звітності. Фактично, нормативна грошова оцінка квадратного метра земельної ділянки у гривнях  прямо пропорційно залежить від трьох показників: витрат на освоєння та облаштування території в розрахунку на квадратний метр і двох коефіцієнтів – Кф та Км.

Зрозуміло, чим більшими є витрати міста на освоєння та облаштування території, інженерну підготовку головних споруд і магістральних мереж водопостачання, каналізації, теплопостачання, електропостачання,і зовнішнього освітлення, слабкострумових пристроїв, газопостачання, дощової каналізації, санітарну очистку, зелені насадження загального користування, розвиток вулично-дорожньої мережі, міського транспорту, тим дорожчою буде земля.

Коефіцієнт Кф від 0,5 до 2,5 врегульовує функціональне використання земельної ділянки – під що використовується земля: житлова забудова, комерційна діяльність, виробництво, транспорт тощо. А коефіцієнт Км залежить від місця розташування земельної ділянки. Найвищий коефіцієнт Км= 1,79, у центральній частині міста.

Добуток базової нормативної грошової оцінки у гривнях і цих двох коефіцієнтів і дає вартість квадратного метру землі, яка застосовується для визначення розміру плати за землю для кожного підприємства.

Ось тут і можна зрозуміти, що розмови про чотирикратне збільшення податкового навантаження є лукавістю з боку підприємців. Зверніть увагу: для того, щоб обрахована базова нормативна вартість землі відповідала реальній ситуації, розрахунки необхідно проводити один раз на 5-7 років. Останній раз нормативна оцінка на території Кропивницького здійснювалася у 2009 році. Тоді базова нормативна вартість квадратного метру міської землі складала 170 гривень. У 2019 році, за результатами нових обрахунків, вона становить майже 446 гривень. Ось тут підприємці звертають увагу – дивіться, який різкий стрибок ціни, нам доведеться  платити в чотири рази більше. Але власники земельних ділянок чомусь забули про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки, а вона нараховувалася з року в рік і перетворила  минулого, 2018 року, базову ставку 170 на 341 гривню. Саме базова вартість  341 гривня лежала в основі розрахунків нормативної грошової оцінки кожної земельної ділянки і, відповідно, розміру плати за землю у минулому, 2018 році. Тож, реальне зростання складає не більше 30%, замість «зради» у вигляді непідйомних 400%.

- Для того, щоб зрозуміти, що міська влада і не планувала надмірного зростання надходжень від плати за землю, достатньо проаналізувати відповідні показники бюджету минулого і 2019 року, - звернув увагу Олександр Мосін. – У 2018 році міська скарбниця поповнилася від орендної плати і податку на землю ста мільйонами гривень, а на рік поточний ми запланували збільшення до 114,5 мільйонів гривень. То де ж тут непомірний тягар?

У той же час, багаторазовому збільшенню нормативної грошової вартості земельних ділянок, яке побачили їх власники у витягах від Держгеокадастру і які вони змушені були застосувати при розрахунках плати землю у 2019 році, є своє пояснення.

Ми вже акцентували увагу на зусиллях держави зробити питання регулювання земельних відносин, у тому числі справляння плати за землю, прозорими і простими для використання. Держава подбала і про механізм, який би спонукав власників абсолютно всіх земельних ділянок виготовити необхідну технічну документацію, отримати кадастрові номери та зареєструвати в Держземкадастрі актуальні коди класифікації цільового призначення землі. Ця інформація стане публічною на картах Держгеокадастру, буде видно межі ділянок, буде  зрозуміло як використовується територія і як нараховується плата за землю. А ефективним інструментом для цього стала своєрідна штрафна санкція у вигляді максимального розміру коефіцієнту Кф=3. Такий коефіцієнт був застосований до усіх, хто не виконав вищеназваних умов. І він буде застосовуватися навіть у разі відміни рішення міської ради про затвердження нормативної грошової оцінки землі.

Необхідно підкреслити, що зміни до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затвердженого Наказом №489 25.11.2016 року Мінагрополітики та продовольства України, якими і передбачалися введення у 2019 році штрафного коефіцієнта Кф=3, набули чинності ще у липні 2018 року. А декларації про плату за землю у поточному році потрібно було здати до податкової інспекції до 20 лютого 2019 року. Сім місяців було в розпорядженні у підприємців, щоб врегулювати всі питання з Держземкадастром, але ж більшість отримала витяги про нормативну грошову оцінку своїх земельних ділянок неприємним сюрпризом у вигляді максимального коефіцієнта вже в лютому, перед самим дедлайном. Відповідно і зробити вони вже не встигали нічого, крім звинуватити міську владу.

Натомість Олександр Мосін запропонував усім підприємцям, які звернулися зі своєю проблемою, максимальну підтримку з боку міської влади в оперативному прийнятті необхідних рішень, пов’язаних з отриманням кадастрових номерів.

Усі новини