Для відновлення безперебійного водопостачання селища Нового розшукується підприємство з ліцензією на право буріння свердловин

Четвер, 22 червня 2017 16:45

Забезпечення селища Нового у Кропивницькому цілодобовим безперебійним водопостачанням стало головним питанням робочої наради, яку провів заступник міського голови Олександр Мосін сьогодні, 22 червня.

У нараді взяли участь селищний голова Сергій Денисенко, начальник головного управління ЖКГ міської ради Віктор Кухаренко та директор КП «Теплоенергетик» Тетяна Соколенко. Хід вирішення проблеми відновлення стабільної подачі води до помешкань новенців особисто контролює міський голова Андрій Райкович.

- Водопостачання селища Нового здійснюється з місцевих джерел: Лелеківського і Обознівського. Свого часу тут пробурили по дві і чотири свердловини відповідно та облаштували в них водозабори. Ще взимку воду мешканцям селища  забезпечували 5 свердловин, але по завершенні опалювального сезону одне місце забору в Обознівці замулилося, пояснила ситуацію Тетяна Соколенко, тож на сьогодні водопостачання Нового здійснюється з чотирьох місць забору, одне з яких до того ж втратило дебет води майже на 50%.

Водопостачання на селищі Новому не припиняється ні на хвилину, насоси працюють – не вистачає води. За теперішніх обставин бракує потужностей близько 40 кубометрів на годину, а відтак резервуари не встигають наповнюватися і автоматика відключає водопостачання.

Для того, щоб відновити повноцінну подачу води, необхідно, як мінімум – почистити замулену свердловину і встановити два додаткових насоси, як максимум – варто бурити дві нових свердловини для додаткового водозабору. І у першому, і у другому випадку  роботи можуть виконати підприємства, що мають відповідну ліцензію. Єдине таке профільне підприємство в області перебуває у стадії її переоформлення.

Олександр Мосін доручив головному управлінню ЖКГ і комунальному підприємству  ативізувати пошуки підрядної організації, а на підставі отриманої від неї комерційної пропозиції – забезпечити відповідне фінансування робіт з міського бюджету в рамках виконання Програми утримання, благоустрою та розвитку житлово-комунального господарства міста Кропивницького.

Усі новини