Дмитро Тоток: цьогоріч ще на 10 вулицях у Кропивницькому буде змонтоване сучасне світлодіодне освітлення

Четвер, 16 березня 2017 09:46

Комунальне підприємство «Міськсвітло» забезпечує виконання поточного ремонту та утримання в належному стані мереж зовнішнього освітлення. КП «Міськсвітло» має досвід співпраці з іншими підприємствами, які виконують аналогічну роботу в інших містах України, що дозволяє застосовувати нові технології у своїй діяльності.

За словами директора підприємства Дмитра Тотка, чисельність працівників підприємства складає 31 особа. З наявної техніки: чотири автогідропідіймачі, одна вантажопасажирська “Газель”, один трактор та один причіп.

У 2016 році КП «Міськсвітло» отримало доходів на суму 18 млн. 372 тис. грн., в тому числі на поточний ремонт та утримання в належному стані мереж зовнішнього освітлення — 5 млн. 739 тис. грн.

За кошти міського бюджету минулого року було виконано наступні роботи:

- Замінено проводів — 12,5 км.;

- Замінено світильників — 286 шт.;

- Всього замінено ламп — 2319 шт.;

- Встановлено залізобетонних опор — 33 шт.

Бюджетним коштом також було відновлено 10,7 км. мережі зовнішнього освітлення після реконструкції ПАТ “Кіровоградобленерго”, а саме по вулицях: Авіаційній, Олени Журливої, Микитенка, Шкільній, Прирічній, Луганській, Приміській, Цилінній, Кіровоградській, Ярошенка, Левченка, Баумана, 3-го Вересня та Леваневського.

Дмитро Тоток повідомив, що роботи з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення виконано на 46-ти об’єктах, вартість яких склала 8 млн. 943 тис. грн. Протяжність відремонтованих мереж складає 41 км, було встановлено 1303 світодіодних світильників та 390 опор.

Вартість використаної електроенергії у 2016 році склала 2 млн. 828 тис. грн. Інші доходи з неосновної діяльності підприємства складають 862 тис. грн. Фінансовим результатом підприємства у минулому році став прибуток у розмірі 614 тис. грн.

У нашому місті всього нараховується 8 тис. 443 світильники, - зазначив Дмитро Тоток. - З них тисяча світильників з лампами розжарювання, які необхідно замінити у першу чергу, 7 тисяч світильників з натрієвими лампами і 1300 сучасних світлодіодних світильників, з яких 300 працюють у сучасному режимі димінгу, коли потужність світильника зменшується в залежності від часу доби.

У 2017 році підприємством “Міськсвітло” заплановано капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення по вулицях: Сергія Хрипунова, Олексія Єгорова, Сєдова, Світлій, Новгородській, Савелія Остроухова, Сергія Тюленіна, Ігоря Горовенка, Короленка, провулку Очаківському.

Усі новини