До Дня Соборності України у Кропивницькому відбудуться пам’ятна хода та молодіжна акція «Голос єдності з Центру України»

Вівторок, 15 січня 2019 16:54

Хід підготовки заходів з нагоди відзначення Дня Соборності України та 100 – річчя проголошення Акту Злуки між УНР та ЗУНР проконтролював секретар міської ради Андрій Табалов під час робочої наради сьогодні, 15 січня.

Як повідомила начальник відділу з питань внутрішньої політики Оксана Горбенко, урочистості до Дня Соборності України у Кропивницькому складатимуться із двох частин: ходи та покладання квітів до пам’ятних знаків, пов’язаних із боротьбою за незалежність України та молодіжної акції “Голос єдності з Центру України».

Пам’ятна хода розпочнеться 22 січня о 10.00 від меморіальної дошки Віктору Чміленку. Учасники ходи покладуть також квіти до пам’ятного знаку зі світлинами Героїв небесної Сотні на площі Героїв Майдану, пам’ятників Тарасу Шевченку і Володимиру Винниченку.

Акція “Голос єдності з Центру України» стартує о 14.00 цього ж дня. Її локаціями стануть три мости у Центрі Кропивницького: по Великій Перспективній, Острівській та пішохідний перехід від вулиці Пашутінської до Молодіжного скверу. Учасники акції створять символічні ланцюги єдності через Інгул і виконають спільно Гімн України.

Крім того, з нагоди визначної дати в закладах освіти міста, дитячо-юнацьких клубах за місцем проживання будуть проведені тематичні уроки, лекції, спрямовані на виховання у молоді патріотизму, поваги до минулого українського народу, демократичних цінностей. А в закладах культури міста відбудуться мистецькі заходи, в музеях та бібліотеках створені та оновлені експозиції, присвячені історії та діяльності Української Народної Республіки та західно-Української Народної Республіки, їх ролі у процесі здобуття незалежності.

Усі новини