До Дня Української Державності відомим кропивничанам вручать відзнаки міської ради

П'ятниця, 22 липня 2022 16:00

Сьогодні, 22 липня, відбулося засідання комісії з питань нагородження міської ради під головуванням керуючої справами міської ради Світлани Балакірєвої. З нагоди  Дня Української Державності, який цього року вперше відзначатимемо 28 липня, члени комісії погодили на нагородження почесними грамотами міської ради чотири кандидатури.

- Цього року ми вперше святкуватимемо День Української Державності. І ніколи не буде зайвим говорити про наші символи, українську мову, державність і відданість Батьківщині. Звісно ж, зараз не до пишних святкувань, війна триває, але і життя продовжується. Ми шануємо наших воїнів, але також хочемо відзначити і тих, хто тримає тил. Адже багато людей працюють для нашої спільної Перемоги без особливого розголосу, тож ми намагатимемося максимально відзначити таких кропивничан, - наголосила Світлана Балакірєва.

Зокрема, це знана в місті громадська діячка, виконавча директорка ГО "Територія успіху", співкоординаторка гуманітарного центру для переселенців Інга Дуднік. Очолювана нею громадська організація працює в місті понад 14 років і одна з небагатьох, що так активно і дієво працює над розбудовою громадянського суспільства — зазначає  начальниця відділу комунікацій міської ради Оксана Горбенко.

Під час повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, буквально з перших днів війни команда "Території успіху" разом з Інгою Дуднік свій вектор направили на роботу із вимушеними переселенцями. Напрацьований досвід створеного ними гуманітарного центру переймають колеги з інших громадських організацій і навіть територіальних громад області. За час війни гуманітарний центр охопив своєю роботою близько 30 тисяч переселенців.

Інші троє кандидатів на відзначення почесними грамотами міської ради — це призери цьогорічних XXIV літніх дефлімпійських ігор у Бразилії: Владислав Гриценко, чемпіон у змаганнях із плавання; Олександр Костик, дворазовий бронзовий призер зі стрільби кульової та Сергій Фомін, срібний та бронзовий призер у змаганнях зі стрільби кульової.

До слова, Україна на цій олімпіаді посіла перше командне місце, завоювавши 138 медалей  із 209 комплектів нагород, шоста частина від них — за кропивницькими спортсменами (5 учасників завоювали 22 медалі). Як зауважив начальник управління молоді та спорту міської ради Вячеслав Гурський, іще двох учасниць XXIV літніх дефлімпійських ігор — кропивницьких плавчинь обов'язково вшанують відзнаками міської ради згодом, позаяк дівчата наразі перебувають за кордоном.

Усі новини