До надзвичайних ситуацій необхідно бути готовими: у Кропивницькому відбулися командно-штабні навчання

П'ятниця, 15 грудня 2023 16:23

Безупинна агресія ворога, особливо в умовах зими, змушує бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій. Аби належно підготуватися, у Кропивницькому  відбулося позачергове засідання регіональної та міської комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Паралельно тривали командно-штабні навчання за участі заступника міського голови Олександра Вергуна, начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, керівників виконавчих органів міської ради.

Метою командно-штабних навчань стало відпрацювання комплексу організаційних та практичних заходів для протидії ускладненню погодних умов та оперативного реагування на надзвичайні ситуації і небезпечні події, пов’язані з порушенням роботи систем життєзабезпечення у зимовий період.

Чотири умовні ввідні передбачали вжиття заходів реагування та організації взаємодії підрозділів Нацполіції, ДСНС, Національної гвардії та інших підрозділів МВС України спільно з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

За тактичним задумом передбачались надскладні погодні умови внаслідок виходу активного циклону на території: сильний сніг, вітер 19-24 м/с, хуртовина, снігові замети. На території області склалася загроза припинення руху автотранспорту на автошляхах області, порушення функціонування систем енерго-, тепло-, водопостачання та водовідведення. У Кропивницькому розглядалася ситуація знеструмлення селища Нового.

Керівники та представники спеціалізованих служб цивільного захисту доповіли про вжиття заходів запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та про готовність служб до реагування під час ускладнення погодних умов також враховуючи попередній досвід,  набутий в кінці листопада.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13