До озеленення дитячого майданчика долучилися малі й дорослі мешканці провулку Бородянського у Кропивницькому

П'ятниця, 11 листопада 2022 17:20

Благоустрій території біля універсального дитячого майданчика для ігор та спорту, що встановили по провулку Бородянському (колишній Алтайський) у мікрорайоні Кущівки триває.

Так, сьогодні, 11 листопада тут висадили два десятки кленів та живопліт зі спіреї і навіть дощова погода не завадила роботі. Місцеві жителі, від малого до старого, зібралися на майданчику по обіді, якраз, коли закінчився дощ. До них приєдналися  секретар міської ради Олег Колюка та голова Подільської у місті Кропивницькому районної ради Володимир Стецюк. Адже майданчик встановлено за ініціативи міської ради, зокрема і міського голови Андрія Райковича, до якого зверталися люди із цим проханням минулого року, тож міська влада не випускає із поля зору це питання.

- Ми й не сподівалися, що майданчик зроблять, адже війна, такий час, що зараз не до цього, - розповідає Тетяна Волох, - але його дуже швидко встановили. Ми щиро вдячні і цінуємо це. Ось сьогодні висадимо дерева і вже уявляємо, як влітку крони піднімуться і буде тінь від них, а діткам комфортніше буде гратися. Звісно, ж ми доглядатимемо за цією територією, і дерева поливатимемо, бо це ж в наших інтересах, це ж для наших дітей зроблено, - наголошує вона. І додає, як тільки майданчик встановили, тут завжди є діти, яка б погода не була.

Людей зібралося хоч і небагато, у вихідний день певно що було би більше охочих з-поміж батьків, але робота кипіла й так, впоралися досить швидко, та ще й з такими помічниками — наймолодшому із них Павликові усього 4 роки, а й той притримував деревця.  Паралельно Олег Колюка встиг поспілкуватися з людьми і про інші їхні потреби, мами здебільшого згадували про дитячий садочок, на який вони з нетерпінням чекають тут у себе на мікрорайоні. Пожартували і про перейменування провулку, що після ремонту дорожнього покриття, і з новим дитячим майданчиком його вже можна вважати проспектом.

Працювали швидко і весело, в перерві між грою дорослим допомагали діти, за що отримали пригощання від голови квартального комітету Катерини Байготи.

- Хтось може казати, що встановлювати дитячий майданчик під час війни — це не на часі, але завдяки нашим ЗСУ, ми можемо цю роботу виконувати, і це найменше що влада може зробити для дітей, які і є майбутнє нашої України, - переконаний Олег Колюка.

Усі новини