Долаємо хронічний стрес під час війни: у Кропивницькій міській раді завершилася серія тематичних тренінгів

Четвер, 27 жовтня 2022 19:40

Сьогодні, 27 жовтня, у Кропивницькій міській раді відбулася практична частина тренінгів з подолання хронічного стресу “Як бути Ок, незважаючи на складні обставини” від  психологині Оксани Клименченко.

- Лекції, звісно ж, важливі, але практика це завжди цікавіше і точно дає результат. Інструменти для подолання стресу, які ви сьогодні отримаєте, певно що допоможуть вам, і ви зможете поділитися ними із рідними та навіть колегами. Адже досить часто ми все розуміємо з теорії, а застосувати свої знання на практиці буває досить складно, - зауважила керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва на початку заняття.

Під час тренінгу Оксана Клименченко поділилася хоч і досить простими, але як вона сама  підкреслила, дієвими техніками подолання стресу.

- Усі сьогоднішні техніки, що ми розглядаємо, однозначно дієві, але їх необхідно використовувати систематично.  І якщо не вивільняти хронічний стрес, то навіть маленькі радощі, які ми час від часу собі даруємо, глобально ситуацію не врятують, - наголошує психологиня.

Учасники тренінгу попрактикували дихальні вправи, техніки простукування тіла та розслаблення різних груп м'язів.

Окрім цього учасники тренінгу детально розібрали способи зняття панічної атаки, як-то дихання по тактах або в пакет, масаж мочок вух, стискання м'ячика та техніка 5-5-5 (бачу, чую, відчуваю). Надала Оксана Клименченко і рекомендації, як допомогти людині з панічною атакою — задавати більше питань, що повертають до реальності та уникати обіймів, різких рухів, обливання водою і взагалі не можна лишати людину наодинці в такому стані.

- Умови нашого життя зараз такі, але ми не повинні припиняти через це своє життя. Всі наші сьогоднішні емоції — нормальні, адже ми живемо у ненормальних умовах -  підсумовує вона.

Усі новини