Доведено вихованцями ДЮКів Кропивницького: фізична активність – умова доброго здоров’я і гарного настрою!

П'ятниця, 9 квітня 2021 13:09

Спорт є одним з інструментів освітньо-виховного процесу, засобом залучення до здорового способу життя, фізичної і інтелектуальної активності. Фізична активність -  універсальна мова, яка спонукає до миру, порозуміння та взаємоповаги між людьми.

23 серпня 2013 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію, в якій проголосила 06 квітня - Міжнародним днем спорту на благо миру та розвитку. Всесвітній день здоров'я відзначається щорічно 07 квітня, починаючи із 1950 року - саме тоді було засновано Всесвітню організацію охорони здоров'я. Головна мета її діяльності - підкреслити важливість здоров'я кожної людини і людства в цілому.

У наш час здоров'я - це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища.

Ще раз довести ці твердження вирішили вихованці позашкільних навчальних закладів, підпорядкованих управлінню молоді та спорту Кропивницької міської ради. Так вихованці  дитячо-юнацьких клубах за місцем проживання взяли участь у  низці цікавих виховних та спортивно-розвиваючих заходів, зокрема: естафеті «Спорт і здоров’я» в ДЮК «Ровесник», вікторині «Молодь обирає здоров’я», ДЮК «Скіф», квесті «Спорт заради здоров’я», ДЮК «Чайка», виховній годині «Здорова людина - захисник своєї країни», ДЮК «Промінь».

Юні спортсмени відділень художньої гімнастики, греко-римської боротьби, кульової стрільби, настільного тенісу, боксу, велосипедного та гирьового спорту, шахів, скелелазіння, інваспорту, дзюдо, таеквондо, футболу, легкої атлетики, пауерліфтингу, футболу та гандболу комплексних дитячо-юнацьких спортивних шкіл Кропивницького долучилися до онлайн фестивалю спортивної руханки. Найактивніші вихованці перед початком навчально-тренувальних занять виконували руханку, передаючи естафету від одного спортивного відділення до іншого.

Тож на прикладі юних кропивничан мешканці міста можуть переконатися, що здоровий спосіб життя є однією з найвагоміших умов формування, збереження і зміцнення здоров'я навіть у складних екологічних і соціально-економічних умовах, а фізична активність також забезпечує добре самопочуття та гарний настрій.

 

Усі новини