Друге поспіль засідання міської ради у Кропивницькому зірване: громада міста стала заручником політичних амбіцій

Вівторок, 4 квітня 2017 14:45

Три спроби не виявилися результативними у прагненні розпочати третє засідання восьмої сесії міської ради. Міський голова Андрій Райкович двічі оголошував перерву, розраховуючи, що представники опозиції у міській раді з’являться у сесійній залі для розгляду важливих питань.

Але марно, в усіх випадках готовність до роботи демонстрували 21 депутат і міський голова – 22 особи. Цього недостатньо для початку роботи сесії, потрібен був ще хоча б один депутат у залі.

Скориставшись паузою в очікуванні колег, депутат Олег Краснокутський озвучив підготвлене ним звернення міської ради до обласної державної адміністрації, яким акцентується увага на проблемі вчасної і у повному обсязі виплати заробітної плати працівникам проф-техучилищ і стипендій учням-сиротам та пропонуються механізми вирішення болючого для освітян питання. Крім того, депутат запропонував до розгляду і проект рішення міської ради, прийняття якого б дозволило оперативно у найстисліші терміни віднайти у міському бюджеті необхідний фінансовий ресурс і виплатити заробітну плату працівникам ПТУ вже у квітні.

Відсутність кворуму після трьох годин перемовин і очікувань змусила міського голову припинити спроби провести засідання сьогодні, 04 квітня. Він оголосив перерву, а про дату і час початку чергового засідання сесії буде повідомлено додатково.

- На жаль, громадяни, які потребують коштів на лікування, вчителі ПТУ, учні, учасники АТО, інваліди, особи, які отримують пільги і житлові субсидії від держави, одним словом вся громада міста виявилися заручниками відвертих політичних амбіцій частини депутатського корпусу, - наголосив Андрій Райкович. - Оголошую перерву. Керівникам фракцій разом із секретарем міської ради прошу продовжувати вести перемовини і про дату наступного засідання ми додатково повідомимо.

Таким чином, це вже друге засідання міської ради, яке було зірване через бойкот опозиції. Депутати фракцій “Батьківщина”, БПП, “Свобода”, “Самопоміч” “РПЛ”, “УКРОП” продовжують блокувати роботу міської ради і погоджуються відновити свою участь у засіданнях лише після виконання їхніх вимог.

Усі новини