Два ліфти, що мертво стояли впродовж 24 років, відновили свою роботу у багатоповерхівці на 101-му мікрорайоні Кропивницького

Неділя, 11 лютого 2018 14:30

Сьогодні, 11 лютого, у мешканців будинку №23, корпус 1 по проспекту Університетському у Кропивницькому справжнє свято. У двох під’їздах багатоповерхівки запрацювали ліфти, які мертво стояли впродовж 24 років.

Ініціатором активного поновлення ліфтового господарства обласного центру виступив секретар міської ради Андрій Табалов, який за чисельними зверненнями містян підготував відповідне депутатське звернення. Тож він і завітав на 101-мікрорайон разом із місцевим депутатом Михайлом Бєжаном, начальником ЖЕО №1 Людмилою Запорожець та заступником начальника  головного управління ЖКГ Тетяною Савченко, щоб протестувати роботу нових підйомників.

- Ми змогли зрушити з мертвої точки давно наболілу у Кропивницькому проблему непрацюючих ліфтів. Їх було більше двадцяти і переважно вони зупинилися через діяльність вандалів – металістів, - відзначив Андрій Табалов. – Одні були понівечені у 90-ті роки, деякі у наш час. Минулого року нам вдалося замінити шість ліфтів. Кожен підйомник обійшовся міському бюджету майже в півмільйона гривень. Я звертаюся до усіх кропивничан з проханням берегти своє місто, не ламати комунальне майно. Ми самі маємо побудувати Європу у нашому місті і разом можемо знайти куди ефективно використати мільйони гривень бюджетних коштів замість капітального ремонту і відновлення викраденого і зруйнованого руками наших нерадивих співгородян.

Пані Ольга, мешканка першого під’їзду, запевнила, що відтепер вони дбайливіше стежитимуть за своїм майном.

- Ми вдячні міській владі, особлива подяка нашому депутату Михайлу Бєжану, який не залишив без уваги звернення жителів будинку: пообіцяли відновлювати в рік два ліфти і тримають своє слово, - говорить пані Ольга. – Ми вже обговорювали із сусідами, як убезпечити ліфти від розкрадання. Поставили замок на вхідні двері, плануємо встановити в кабіні ліфта і на тросах системи сигналізації. Не буду розкривати всіх таємниць. Але для злодіїв це буде неприємним сюрпризом.

У будинку по проспекту Університетському, 23 корпус 1 залишилося відновити роботу ще одного ліфта у третьому під’їзді. Своєї черги з нетерпінням чекають і мешканці другого корпусу багатоповерхівки – у них стоять на приколі всі три ліфти.

- Ми планомірно і наполегливо будемо продовжувати виконання програми ремонту ліфтів у Кропивницькому, - запевнив людей Михайло Бєжан. – Цьогоріч знову плануємо закласти необхідні кошти у галузевій програмі і ще декілька підйомників у цьому мікрорайоні будуть замінені. Крім того, у поточному році маємо намір здійснити благоустрій прибудинкової території у цьому місці.

Працюючі ліфти створили справжній піднесений настрій у мешканців будинку, об’єднали їх, вивели на двір, щоб сказати слова подяки за здійснення давньої мрії і долучитися до справжнього свята з гарячим чаєм і смачними млинцями.

Усі новини