Двоє педагогів із Кропивницького стали переможцями обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2023»

Четвер, 2 лютого 2023 15:42

Двоє педагогів із Кропивницького — Дмитро Панов та Ольга Онощенко - стали переможцями обласного туру XXVІІІ Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2023». Загалом у чотирьох номінаціях фіналістами обласного туру стали 12 вчителів із навчальних закладів Кіровоградщини. Сьогодні, 02 лютого, переможців вітали у Кіровоградській ОВА.

Почесне звання «Учитель року-2023» педагоги виборювали у номінаціях: "Захист України", "Основи здоров’я", "Початкова освіта" та "Фізична культура". 12 найкращих педагогів області – фіналісти обласного туру – отримали дипломи за І, ІІ, і ІІІ місця та грошові премії.

За рішенням журі першого (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2023» в номінації «Початкова освіта» перемогу здобув, посівши І місце, Дмитро Панов, учитель комунального закладу «Ліцей «Максимум» Кропивницької міської ради». В номінації «Фізична культура» ІІ місце виборола Ольга Онощенко, вчителька комунального закладу «Ліцей природничих наук Кропивницької міської ради».

- Ви всі – переможці. Бо саме ви виховали націю нескорених, незламних людей, які нині гордо стоять за свободу та незалежність рідної землі. Знаєте, якби мені довелось скласти символічний рейтинг героїв війни, то серед лідерів були б ЗСУ, волонтери і обов’язково освітяни. Бо й на вас лягла велика відповідальність: прихистити десятки тисяч переселенців, допомагати фронту. В той же час виконувати свою головну функцію – навчати дітей. Дистанційно, в укриттях, які самі ж і готували. І пункти незламності також. І часто без світла, і не дуже тепло. Але ви з честю виконуєте свою роботу. За це вам низький уклін і велика подяка, - звернувся до присутніх Андрій Райкович.

Важливість професії вчителя відзначив і заступник міського голови Олександр Мосін і привітав кропивницьких педагогів із перемогою.

- Професія учителя є найблагороднішою, але і найскладнішою з-поміж інших, адже вимагає не лише знань та майстерності, а й уміння навчати нового, виховувати позитивнi людські якості, розвивати природнi здiбностi дітей, i - найголовніше, бачити у кожному особистість. Звісно, що така майстерність пiд силу далеко не кожнiй людині. Учителі крокують в ногу з часом, показують високий інтелектуальний і професійний рівень, і ніколи не зупиняються на досягнутому, - наголосив Олександр Мосін. - Кропивницька освітянська родина радо вітає переможців конкурсу! Нехай ваші душі переповнюють світлі емоції, нехай цю радість роздiлять із вами колеги, учні, рідні і близькі друзі. Віримо, що це далеко не остання перемога, хай життя подарує ще багато можливостей проявити себе та завоювати шану і повагу. Вам випало здавати екзамен на професійну зрілість у дуже непередбачуваних умовах воєнного стану. І хоч війна принесла нам багато горя і руйнувань, але не зупинила життя, не зупинила бажання учителів змінюватися і ставати кращими, подавати приклад неймовірної стійкості і витривалості. Ми щиро радіємо вашому успіху, підтримуємо вашу сміливість, відвагу і бажаємо старанно та гідно продовжувати шлях до вершин своїх успіхів.

Усі новини