Екотолока "Чисте місто": попри війну, Кропивницький до свого 268-річчя буде гарним і ошатним

Вівторок, 13 вересня 2022 16:52

Фактично два наступних тижні  для комунальників Кропивницького будуть проходити під знаком підготовки до дня народження міста. Хід підготовки проконтролював заступник міського голови Олександр Мосін на робочій нараді сьогодні, 13 вересня.

- Навіть попри те, що в обласному центрі не плануються надзвичайно масові заходи, відчуття свята у містян має бути, а його передусім створюють чисті та благоустроєні території міста, - наголосив Олександ Мосін.

Тож комунальним службам, крім  щоденного виконання свої обов’язків з  прибирання, викошування бур’янів, поливання квітів, вивезення сміття, санітарної обрізки дерев і прибирання гілля, необхідно  забезпечити упорядкування локацій, де плануються заходи з відзначення Дня міста, територій біля пам’ятників та пам’ятних знаків на меморіальному комплексі «Фортечні вали», Алеях почесних поховань Рівнянського та Далекосхідного кладовищ, привести в належний стан площі, сквери, зупинки громадського транспорту, перевірити стан квітів на клумбах, у підвісних кашпо тощо.

- У той же час ми традиційно до Дня міста проводимо загальноміське прибирання його території, - наголосив Олександр Мосін. -  Не може бути виключенням і поточний рік. Цьогоріч до кропивничан пообіцяли долучитися і вимушені переселенці, для яких обласний центр став другою домівкою.

Тож головне управлінн ЖКГ  міської ради отримало доручення організувати проведення екотолоки «Чисте місто». Для цього буде  визначено локації з датою і часом. До участі у толоці запросять колективи  підприємств, установ і організацій міста, мешканців багатоквартирних будинків і приватного сектору. Комунальники Кропивницького забезпечать учасників акції необхідним інвентарем і транспортом, а  ТОВ «Екостайл» безоплатно прийматиме  сміття від учасників толоки на міському полігоні.

Олександр Мосін поставив також завдання проконтролювати стан зовнішніх рекламних носіїв, особливо  у центральній частині міста та  перевірити і почистити елементи благоустрою від несанкціонованої реклами .

У питаннях контролю за станом територій важлива роль залишається за інспекцією з благоустрою.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13