Експерти з оцінки ушкоджених вибухом будівельних конструкцій будинку у Кропивницькому перейшли до підвалів

Четвер, 3 лютого 2022 17:26

Оперативний міський штаб з ліквідації надзвичайної ситуації продовжив свою роботу безпосередньо на місці  вибуху у житловому будинку по вулиці Космонавта Попова у Кропивницькому.   У роботі штабу взяли участь  міський голова Андрій Райкович, та його заступники Олександр Мосін і Олександр Вергун.

У порядку денному засідання стояло питання  перебігу  інспекції будівельних конструкцій будинку із аналізом ступеню їхніх пошкоджень і оцінкою ризиків. Поки що експерти продовжують роботи: сьогодні вони починають обстежувати підвали, щоб винести обґрунтоване остаточне рішення.

- Ми будемо робити все, щоб в першому, третьому і четвертому  під‘їздах будинку сьогодні ввімкнули світло, але це буде лише після висновку спеціалістів газової служби.- повідомив Андрій Райкович.- Наступним кроком буде надання дозволу мешканцям лівої частини першого під’їзду та  третього і четвертого під’їздів на доступ до власних квартир. Права сторона першого  і другий під‘їзди залишаються з перекритим доступом до остаточного рішення комісії експертів. Люди перебувають в режимі очікування. Я розумію, як їм складно, але доведеться почекати, заради їхньої ж безпеки. Вже завтра штаб продовжить свою роботу.

Члени штабу подякували колективу супермаркетів АТБ, які допомогли сьогодні організувати харчування відселених людей. Завтра, 04 лютого, естафету допомоги переймають працівники магазинів «Ятрань».

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28