Енергоефективність - першочергове завдання для кожної галузі у Кропивницькому

Понеділок, 7 червня 2021 13:38

Сьогодні, 07 червня, під час щопонеділкової апаратної наради міський голова Кропивницького Андрій Райкович акцентував увагу керівників комунальних підприємств і головного управління ЖКГ міської ради на нових підходах до заходів з енергоефективності та важливості впровадження її стратегії в житловому господарстві міста.

Минулого тижня у Хмельницькому відбулося засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, у якому  взяв участь Глава держави. Це зібрання, по суті, стало стартом практичної роботи нової платформи комунікацій між центральною владою і органами місцевого самоврядування. Міські голови озвучували низку питань, зокрема і про підготовку до наступного опалювального сезону.

- Найголовніша проблема міста сьогодні – реконструкція його системи теплопостачання. Це найгостріше питання для Кропивницького. Ми маємо виходити на нові стандарти: якщо ремонтуємо мережі, то ніяких метр чи два, міняємо магістрально. Якщо є порив, міняємо мережі на цілій вулиці, щоб більше туди не повертатись і не рити асфальт п’ять раз на рік, - поставив завдання Андрій Райкович. – Профільне управління катастрофічно запізнюється з проєктом модернізації системи теплопостачання. А без цього ми не можемо визначити відповідальних підрядників і приступати до виконання цих робіт. Прошу в рази активізуватись.

Андрій Райкович також доручив своєму заступнику Олександру Вергуну разом із начальником головного управління ЖКГ Віктору Кухаренку залучити необхідних фахівців, щоб спільно з департаментом з питань економічного розвитку розпочати вже практичну роботу з впровадження схеми тепломодернізації Кропивницького.

- Чим довше ми не отримаємо модернізоване теплове господарство, тим більше бюджет витрачатиме на цю галузь. Не дасть держава фінансової підтримки на компенсаційні заходи. Енергоефективність - це завдання для кожної галузі: і школи, і садочки, і медицина, - наголосив міський голова.

У той же час, спеціалісти департаменту з питань економічного розвитку міської ради отримали завдання зайнятись вивченням досвіду міст західного регіону, які навчилися швидко та якісно залучати чималі суми грантів для реалізації важливих проєктів розвитку територій.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13