«Герої не вмирають»: у Кропивницькому поіменно згадали воїнів, які віддали життя за незалежність України

П'ятниця, 12 жовтня 2018 22:00

Реквієм за загиблими у борні за незалежність України  плинув сьогодні над Кропивницьким. Герої не вмирають! Кропивничани  вшанували пам’ять усіх своїх  земляків, мужніх і сильних воїнів, які стали на захист рідної землі і віддали за право свого народу жити у вільній країні найдорожче – власне життя.

Засвідчити шану і повагу Героям мешканці міста зібралися сьогодні, 12 жовтня, у переддень Дня захисника України, на площі перед міською радою.

Віками українці боролися за свою свободу і незалежність. Змінювалися часи – незмінним залишається волелюбний український дух і здатність до самопожертви, які дивують і зворушують увесь світ. І сьогодні, в боротьбі за власну державу заплачено надзвичайно високу ціну: своє життя віддають найкращі.

Як біль і гордість за мужніх синів свого народу  горіли запалені свічки, на екрані змінювалися кадри важких боїв з російськими найманцями на сході країни, а над майданом лунали імена українських Героїв: сьогодні згадали усіх поіменно.

У багатьох кропивничан і юних, і дорослих, у жінок і чоловіків в очах стояли сльози. Вони наверталися, коли до містян звернулися дві юних кропивничанки: Даша – донька загиблого Героя АТО, полковника, командира стрілецького батальйону Павла Сніцара і Яна – дочка сапера Сергія Чорноівана, учасника антитерористичної операції, який з 2014 року на війні. Текли, коли звучало музичне звернення «До Марії» у виконанні камерного оркестру «Концертіно», капали, коли «плинула кача по Тисині», коли військовий духовий оркестр легендарного 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго виконував «Білі тополі». Сльози не стримували, коли хор музичної школи №2 «Согласіє» виконував мотет «Veni Domine».  І потужним фіналом стала пісня «Сини України» у виконанні родинного дуету Олександрів Безаїв старшого і молодшого з музичним супроводом міського професійного духового оркестру, яку увесь майдан зустрів стоячи.

Цього вечора секретар міської ради Андрій Табалов і заступник міського голови Олександр Мосін вручити заслужені  нагороди.

Указом Президента України від 23 серпня 2018 року, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено сержанта Метлінського Миколу Володимировича. Сьогодні орден отримала його дружина Світлана.

А медаль «Захиснику Вітчизни» була вручена молодшому сержанту Олександру Терещенку

Літію за загиблими Героями відслужив єпископ Кропивницький і Голованівський УПЦ КП Марк.

Збережемо славу про наших мужніх Героїв! Нехай світло запалених свічок стане пам’яттю про тих, хто навічно пішов із життя.

Слава Україні!

Усі новини