Гідна робота та можливості соціалізації для людей з особливими потребами: у Кропивницькому реалізований черговий проект у рамках Громадського бюджету

Четвер, 27 грудня 2018 14:49

Сьогодні, 27 грудня, у Кропивницькому  запрацював спеціальний навчальний клас для людей з особливими потребами. Його відкрили на базі Національного технічного університету, а створили за кошти Громадського бюджету.

В урочистому відкритті чергового у Кропивницькому соціального проекту «Гідна робота та можливості соціалізації для людей з особливими потребами» взяли участь міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та начальник департаменту економіки міської ради міста Андрій Паливода.

Новий соціальний проект в рамках програми Громадський бюджет націлений на створення необхідних умов роботи мешканцям міста  з особливими потребами. Він передбачає навчання людей з інвалідністю навичкам дистанційної роботи за комп’ютером, можливості соціальної адаптації, створення психологічного комфорту, можливість працювати в команді і розвивати свій потенціал, а в подальшому, і підтримувати та навчати інших людей такої категорії, приносити користь суспільству і стати повноцінним його членом. Бюджет соціального проекту складає 369800,0 грн.

Вітаючи усіх зі святом  відкриття, Андрій Райкович зауважив, що таких класів місту треба побільше.

- Проект невеличкий по матеріальному забезпеченню, але такий важливий в соціальному плані. Створення цього класу – лише початок, я переконаний, що в кожному навчальному закладі вони потрібні, - наголосив очільник міста. - Ми зараз створили в місті два інклюзивно – ресурсних центри, в наступному році буде ще один. Робимо все, щоб людям з інвалідністю в місті було комфортно і безпечно.

У свою чергу Андрій Табалов поділився історією створення нового для міста проекту, звернув увагу на той факт, що його втілення у життя було непростим.

- Цей проект просувався не так швидко, як хотілося б. Першим рішенням, яке передувало його народженню, стало визначення в програмі Громадський бюджет окремої категорії «соціальних» проектів, - підкреслив Андрій Табалов. – Наступним було рішення про фінансування цієї категорії проектів. Я дякую кожному депутату, який підтримав цю ініціативу, а автору проекту за ідею та її успішну реалізацію. Як результат, у цьому класі студенти з’явилися вже сьогодні і відразу взялися за навчання.

Усі новини