Головні лікарі закладів охорони здоров’я Кропивницького мають бути також успішними менеджерами

Четвер, 12 вересня 2019 16:45

Міська влада Кропивницького ставить перед керівниками закладів охорони здоров’я міста чітке завдання – забезпечити належну якість харчування пацієнтів. Сьогодні, 12 вересня, начальниця управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук на виконання доручення міського голови Андрія Райковича перевірила ситуацію у харчоблоці та їдальні  дитячої міської лікарні.

За інформацією головної лікарки закладу  Оксани Клюєнко, вартість харчування пацієнтів не пільгових категорій населення на день складає від восьми до п’ятнадцяти гривень, в залежності від меню. Для дітей пільгових категорій денний раціон обходиться в межах 40 гривень, що також значною мірою залежить від меню та виду м’ясних або рибних продуктів. Для пацієнтів-пільговиків передбачене посилене харчування, до їхнього раціону додатково включені вафлі, сік, яблука, сосиски та варені яйця.

- Навіть в межах 8 гривень на день наші кухарі готують смачні та різноманітні страви, - наголосила Оксана Клюєнко. - На сніданок діти сьогодні отримали молочну рисову кашу, чай та хліб, а діти учасників АТО ще й вафлі. Обідатимуть наші пацієнти гороховим супом, перловою кашею, буряковою ікрою та рогаликом з повидлом. На вечерю в меню заплановане картопляне пюре, тушкована капуста та чай з хлібом.

Для маленьких пацієнтів продукти харчування закуповуються як за кошти бюджету, так і позабюджетні надходження. Крім того, заклад отримує благодійну допомогу — меценати привозять в лікарню фрукти, печиво тощо.

Оксана Макарук звернула увагу керівництва дитячої міської лікарні на необхідності постійного моніторингу цін на продукти харчування.

- Шукайте можливості закуповувати продукти дешевше, можна скооперуватися з іншими медичними закладами, щоб зекономити на доставці, закуповувати товари безпосередньо у фермерських господарствах, - зауважила очільниця управління охорони здоров’я. - Але при цьому необхідно обов’язково слідкувати, щоб уся продукція була сертифікована та якісна.

Оксана Макарук відзначила менеджерські здібності головної лікарки міської дитячої лікарні, а також звернула увагу, що і в закладі, і на території лікарні підтримуються належні чистота та порядок.

Усі новини