Гостинці від Миколая: з подарунками на гостину до патронатної сім'ї з Кропивницького

Четвер, 7 грудня 2023 11:51

У День Святого Миколая, 06 грудня, заступник міського голови Олександр Мосін разом із начальницею управління з питань захисту прав дітей міської ради Тетяною Тимоховською привітали діток, позбавлених батьківського піклування, які наразі виховуються у патронатній сім'ї.

Прикрашена новорічна ялинка, радощі, карнавальні костюми у діток, солодкі подарунки — ідеальна атмосфера разом із відповідним настроєм панують в цьому домі.

Патронатна вихователька Катерина та її помічниця, яка є її мамою, Валентина, виховують шестеро діток, четверо з них вилучені з однієї сім'ї, двоє — з іншої.

Діти радо зустрічали гостей з піснями і танцями під сучасну музику, всі вони приязні, розкуті, щирі — і це результат тої любові і опіки, яку вони отримали тут, в цій патронатній сім'ї.

Адже ніде правди діти, почасти вони потрапляють в належні умови проживання після досить жахливих — не знають і не вміють робити елементарних речей: почистити зуби, помити руки, застелити свою постіль. Тут їх вчать цьому з любов'ю і ласкою, а також виховують почуття смаку до всього прекрасного — не тільки до гарного одягу чи матеріальних благ, а й до гарних манер і найдобріших рис характеру.

Катерина з Валентиною прийшли до рішення створити патронатну родину кілька років тому, і їхня мотивація — точно не гроші, адже жили жінки в достатку й раніше — мають добротний будинок, повністю облаштований, чудовий дворик з ландшафтним дизайном, який створювали власноруч.

Єдина  справжня мотивація у жінок — це любов до дітей і безмежна доброта. Наприклад, чи змогли б байдужі люди підібрати на автотрасі пораненого лелеку та виходити його, певно що - ні. Тепер птах також живе в цій родині.

- Ця родина у нас дуже сумлінна, її можна ставити за приклад. Вони так люблять дітей і можна сказати що реабілітують їх морально своєю любов'ю. У нас в місті є дві патронатні сім'ї, обидві хороші — це сім'я Катерини та Валентини, й інша — там патронатний вихователь літня жінка, вона для діток стає ніби рідною бабусею. Нам треба розвивати таку форму виховання як патронатні сім'ї в місті і надалі, - наголошує Тетяна Тимоховська.

Довідково:

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Сім’я патронатного вихователя - це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки такого вихователя на професійній основі.

У патронатного вихователя має бути помічник, ним може стати повнолітній член сім’ї чи інша особа, які проживають на спільній житловій площі і також пройшли відповідне навчання.

Якщо вам небайдужа доля дітей, які тимчасово з різних причин не можуть проживати в рідних сім’ях, станьте патронатним вихователем.

Управління з питань захисту прав дітей Кропивницької міської ради запрошує громадян, які зацікавились наданням послуги з патронату над дитиною за адресою: вул. Велика Перспективна, 41, каб.136, м. Кропивницький, або за тел.: 35  83 33.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13