Готелі Кропивницького не мають заборгованості перед міським бюджетом зі сплати туристичного збору

П'ятниця, 2 квітня 2021 22:30

У Кропивницькому функціонують двадцять два готелі, які є податковими агентами по сплаті туристичного збору. Минулого, 2021 року, сплата туристичного збору по місту надійшла в повному обсязі. Про це сьогодні, 02 квітня, під час робочої наради з представниками готельного бізнесу повідомила начальник управління торгівлі та побутового обслуговування населення Алла Козлова.

За інформацією головного державного ревізора-інспектора ГУ ДПС у Кіровоградській області Лілії Яковенко, у зв'язку з карантинними обмеженнями надходження туристичного збору дещо зменшились. За декларуванням платників податків Кропивницького, борги зі сплати збору відсутні. За четвертий квартал 2020 року від фізичних осіб-підприємців до міського бюджету надійшло 66 тисяч гривень туристичного збору.

Лілія Яковенко нагадала підприємцям, представникам готельного бізнесу,  про те, що на період карантину відповідно до Податкового кодексу України, штрафні санкції не застосовуються. Проте, несвоєчасна сплата туристичного збору тягне за собою притягнення до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу від 1700 гривень. За повторне правопорушення - 3400 гривень.

Під час наради заступник начальника Кропивницького міськрайонного відділу УДСНС України в області Сергій Суковач звернув увагу її учасників на необхідність неухильного дотримання норм протипожежної безпеки.

- Відповідальність за збереження життя людей та майна лежить на власниках готельного бізнесу! Прошу вас усунути всі порушення та привести готелі у повну відповідність протипожежним нормам. Особливу увагу необхідно звернути на шляхи евакуації, - наголосив Сергій Суковач.

Головний спеціаліст відділу державного нагляду санітарного законодавства міського управління Держпродспоживслужби в області Тамара Третяк нагадала готельєрам основні вимоги дотримання санітарно-гігієнічних норм та протиепідемічних заходів на період карантину.

На завершення зустрічі Алла Козлова звернула увагу адміністрацій готелів на важливості дотримання основних положень закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» .

Усі новини