Громадська рада Кропивницького: конструктивний діалог – надійний шлях розв’язання найскладніших проблем

П'ятниця, 5 квітня 2019 16:41

Сьогодні, 05 квітня, у міській раді Кропивницького відбулась тристороння зустріч за участю секретаря міської ради Андрія Табалова, голови Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Леоніда Лузана та ініціативної групи від частини членів Громадської ради, яка  висловила свої претензії до роботи її голови.

На початку зустрічі Андрій Табалов акцентував увагу її учасників  на необхідності дотримання  конструктивну у діалозі та толерантності і ввічливості у  дискусіях.

- Члени Громадської ради обов’язково повинні дійти порозуміння, оскільки громаді міста ви потрібні єдині, згуртовані, - підкреслив Андрій Табалов. - Нам з вами разом вирішувати проблеми, які накопичились у місті. Вам треба об’єднатись, а не роз’єднуватись. У цьому зацікавлений і депутатський корпус, і міський голова Андрій Райкович і міська рада загалом.

Очільник депутатського корпусу також відзначив, що під час зустрічі вестиметься протокол, і всі присутні потім зможуть з ним ознайомитись.

У свою чергу, Леонід Лузан наголосив, що налаштований обговорити шляхи вирішення проблемних питань, які виникли в ході роботи Громадської ради.

- Сподіваюся, що ми зібрались дійсно для вирішення конфлікту, - наголосив голова Громадської ради. - У нас є спільне бажання працювати на благо громади міста, тому ми повинні дійти спільної думки щодо роботи Громадської ради. Давайте будемо працювати у цьому напрямку.

Представники ініціативної групи висунули низку вимог до голови Громадської ради Леоніда Лузана, зокрема, визнати збори, які відбулись 08 лютого, такими, що відбулись із порушеннями процедури. Одночасно, вони  запропонували головне питання минулих зборів – звіт голови Громадської ради, повторно внести  до порядку денного наступного засідання. Крім того, активісти поставили вимогу навести лад у документації Громадської ради і оприлюднити на офіційній сторінці ГР сайту міської ради  усі протоколи засідань правління та зборів Громадської ради  за минулий і поточний рік та  опублікувати списки членів постійних комісій Громадської ради.  Крім того, невиконаним залишилося рішення жовтневих зборів Громадської ради щодо внесення змін до власного Положення: необхідно підготувати відповідний проект рішення і винести його на розгляд виконкому.

Серед претензій частини членів Громадської ради є і вимога дотримання плановості у проведенні засідань, як правління, так і ради, і налагодження дієвої системи оповіщення про заходи, які проводить Громадська рада.

У підсумку розмови, Леонід Лузан пішов назустріч ініціативній групі і пообіцяв особисто сприяти виконанню висунутих вимог і налагодити системну та стабільну роботу правління Громадської ради.

Андрій Табалов, який був посередником у даному діалозі, подякував учасника зустрічі за толерантність і конструктивізм та запевнив, що особисто активно сприятиме роботі Громадської ради у Кропивницькому.

Усі новини