Громадською ходою і покладанням квітів вшанували у Кропивницькому пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Четвер, 14 грудня 2017 14:31

Сьогодні, 14 грудня, кропивничани разом з усією  Україною вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції - людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію ХХ століття, показавши світові зразок безмірного героїзму і мужності, самовідданості і високого професіоналізму.

Саме 14 грудня 1986 року було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Громадською ходою, хвилиною мовчання, воїнським салютом і покладанням квітів вшанували сьогодні у Кропивницькому пам’ять героїв – чорнобильців. Люди низько схилили голови перед усіма кого немає вже сьогодні живим, хто пішов  в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклонилися тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши обов`язок перед рідною землею і рідним народом. Вічна слава і пам’ять нашим рятівникам!

Цього дня біля пам’ятника “Жертвам Чорнобиля” зібралася громадськість: ліквідатори, вдови героїв, які поклали свої життя у протистоянні з підступним атомом, члени організації “Союз Чорнобиль України”, представники обласної і міської влади. Квіти до пам’ятного знаку героям сучасності поклав і секретар міської ради Андрій Табалов.

Ми не забудемо, якою гіркою ціною було порятовано не лише Україну, а й майже всю Європу, – підкреслив у своєму виступі Андрій Табалов. –  Серед тих,  хто в ті дні і місяці виконував різні роботи з ліквідації наслідків техногенної аварії,  були й наші земляки. Дякуємо вам за героїзм, відданість, мужність, які ви проявили в тих екстремальних умовах, не шкодуючи власного життя і здоров’я, щоб якнайшвидше подолати наслідки трагедії. Влада докладатиме  всіх зусиль, щоб зробити ваше життя комфортнішим

За особисту мужність, проявлену під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, визначну громадську діяльність, особистий внесок у вирішення соціальних, правових питань громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Андрій Табалов вручив цінні подарунки ліквідаторам Олександру Москалюку, Вадиму Радіну та Ігорю Філіпенку.

Усі новини