Хід у відповідь: міська Громадська рада ініціює введення орендної плати за землю для ТОВ «Нафтогаз України»

Четвер, 6 лютого 2020 18:51

Сьогодні, 06 лютого, члени правління Громадської ради одноголосно підтримали ініціативу групи депутатів міської ради Кропивницького у їхньому звернення до прем’єр-міністра щодо скасування тарифів за розподіл природного газу.

Відповідний депутатський запит підписали шестеро депутатів разом із секретарем міської ради Андрієм Табаловим і зареєстрували його в управлінні апарату міської ради.

На засідання правління Громадської ради активісти запросили депутата міської ради Олега Краснокутського, який ініціював звернення до Уряду України із закликом скасувати дві постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: “Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП” та “Про встановлення тарифів для ТОВ “Оператор ГТС України” на послуги транспортування природного газу для точок входу і виходу на регуляторний період 2020-2024 роки”. Також ініціатори просять скасувати наказ ТОВ ”Газопостачальна компанія “НАФТОГАЗ УКРАЇНИ “Щодо встановлення ціни на газ для побутових споживачів та релігійних організацій у січні 2020 року”.

- Основною причиною зростання соціальної напруги стала зміна механізму нарахування плати за розподіл газу — з рахунків вилучена плата за доставку газу. Споживачі отримали окремі рахунки: один за використаний газ, другий — за його доставку, - зазначив Олег Краснокутський. - Особливо соціальне невдоволення викликають випадки, коли фактичне споживання газу відсутнє, а платіжки за його розподіл надходять.

Олег Краснокутський наголосив, що ситуація потребує якнайшвидшого вирішення і депутати сподіваються на об’єктивну та виважену реакцію уряду.

Члени правління Громадської ради підтримали ініціативу групи депутатів та затвердили текст свого звернення до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука та до міського голови Кропивницького Андрія Райковича. В обох зверненнях є застереження: у випадку ігнорування керівництвом країни думки громади, депутати рекомендуватимуть міському голові запровадити орендну плату за земельні ділянки, які використовує ТОВ “НАФТОГАЗ УКРАЇНИ” під розміщення газових мереж на території обласного центру та селища Нового. 

Депутатський запит буде озвучений на найближчій сесії міської ради.

Усі новини