Хто має право жити в гуртожитку – вирішить суд

Четвер, 4 травня 2017 13:48

Сьогодні, 4 травня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович зустрівся з мешканцями гуртожитку, що по вулиці Кільцевій. Жителі будинку вже тривалий час не можуть порозумітися через кімнати.

Приміщення гуртожитку понад десять років тому передали в комунальну власність, розповіли міському голові кропивничани. Були часи, коли в будівлі не було навіть світла та тепла. Через те, деякі люди свої помешкання кидали, й шукали інше житло. Ті, хто лишився в гуртожитку доводили приміщення до ладу, та почали займати вільні кімнати. Через роки власники покинутого житла передумали, й хочуть повернути собі помешкання. Проте нові мешканці на це не погоджуються. Між собою жителі гуртожитку порозумітись не можуть, то ж прийшли в кабінет міського голови за допомогою.

Андрій Райкович всіх вислухав, й запевнив, що допоможе і допомога людям буде юридична.

- Цю ситуацію в законний спосіб можна вирішити лише в судах, - переконаний очільник міста. - У разі необхідності, юридичне управління міської ради долучиться до цієї роботи. Але іншого шляху, окрім як переносити з’ясування стосунків у судову площину тут немає. Після судів жителі гуртожитку співпрацюватимуть вже з управлінням ЖКГ, аби спеціалісти допомогли створити їм ОСББ.

Усі новини