«… і вражою злою кров’ю волю окропітие!”: у Кропивницькому вшанували Великого Кобзаря

П'ятниця, 20 травня 2022 16:09

Сьогодні, 20 травня, у Кропивницькому покладанням квітів відзначили 161-у річницю перепоховання Тараса Григоровича Шевченка на Чернечій горі у Каневі.

В урочистостях з вшанування пам'яті видатного українського поета, художника, громадського та політичного діяча взяли участь представники обласної та міської влади, громадськості міста, кропивничани.

Тарас Шевченко посідає виняткове місце не лише в українській, а й світовій культурі. Великий Кобзар своїм спадком продовжує розповідати світові про самобутність та красу нашої землі, сутність українського народу, його одвічне прагнення свободи й миру.

Травневий дощ не розігнав учасників урочистостей. У своїх промовах біля підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку усі вони відзначили, що українці виконали його заповіт,  “щоб лани широкополі і Дніпро, і кручі, було видно, було чути, як реве ревучий”. А сьогодні, коли Україна знову палає у вогні, закликали виконати і решту заповіту: “поховайте та вставайте, кайдани порвіте, і вражою злою кров’ю волю окропіте!”.

Усі новини