«Іду на Вас!»: документальна прем’єра музично – драматичного театра імені Марка Кропивницького

Понеділок, 23 серпня 2021 21:11

Документальною виставою «Іду за Вас!» відкрив новий театральний сезон обласний музично-драматичний театр імені Марка Кропивницького. Прем’єра  заснована на чотирьох реальних історіях з життя та війни бійців 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

В основу спектаклю покладені інтерв’ю з українськими кіборгами, у яких йдеться про справжні події російсько-української війни та складні долі воїнів, що пройшли горнило бойових дій, пережили жахи полону та довге лікування і реабілітацію.

Вистава, зіграна достовірно, без прикрас і пом’якшень, стала голосом правди у глядацькій залі. Кропивничани стоячи і бурхливими оплесками вітали і акторів і Героїв сюжетів, які піднялися на сцену.

- Сьогодні наш театр представив надзвичайно реалістичне дійство. Ми разом пережили долі кропивницьких воїнів - героїв, - відзначив після спектаклю міський голова Андрій Райкович. - Ми ще раз пройшли з ними усі випробування. А справді ж,  настільки талановито актори втілилися у своїх прототипів – навіть не треба було називати, про кого йдеться у сюжеті, Глядачі здогадувались самі – по репліках, поведінці.  Хіба ж ми можемо забути, наприклад, Сергія Глондара і Олександра Корінькова, коли кропивничани роками з нетерпінням чекали їхнього повернення додому і робили для цього усе можливе. Наша громада по-праву пишається воїнами третього полку спецпризначення. Завдяки кожному з них – над містом мирне небо, Кропивницький розвивається та розбудовується. Ми довіку будемо вдячними їм за те, що від перших днів АТО, вони тримають на своїх плечах оборону своєї землі. З такими захисниками Україна обов’язково переможе!

Усі новини