Інклюзивно – ресурсні центри у Кропивницькому дають дітям додаткові шанси на реабілітацію і одужання

Четвер, 30 січня 2020 16:23

Сьогодні, 30 січня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович перевірив роботу другого в місті інклюзивно – ресурсного центру. Його відкрили наприкінці 2018-го року на базі загальноосвітньої школи №29.  

Із першого дня роботи фахівці центру почали активно працювати з дітками з особливими освітніми потребами. У центрі, як розповіла начальник управління освіти Лариса Костенко, створені всі умови для навчання та реабілітації особливих школяриків. А минулого року докупили обладнання, якого не вистачало фахівцям центру.

- Тепер маємо все необхідне для комфортного та ефективного навчання діток, - запевнила Лариса Костенко. – Також центр повністю укомплектований персоналом, який пройшов відповідне навчання.  Тут працюють вчителі – логопеди, реабілітологи, дефектологи, практичні психологи, та сестра медична з масажу.

Директор центру Вікторія Готішан розповіла, що з моменту відкриття закладу тут пройшло обстеження понад півтори сотні діток. А 40 хлопчиків та дівчаток по три рази на тиждень відвідують корекційно – розвиваючі заняття. Мама одного з вихованців зауважила, що результат від їх відвідувань дуже відчутний: адже раніше її син не міг навіть чашки в руках тримати. А тепер він наполегливо, крок за кроком стає самостійним.

- Ми вам дуже вдячні за створення цього центру, - щиро подякувала жінка . – Я бачу, як в мого сина тут вкладають душу, і те, як він змінюється в кращу сторону.

Усі новини